21.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCadou de Crăciun pentru brașoveni

Cadou de Crăciun pentru brașoveni

l Biblioteca Județeană „George Barițiu“ este singura din țară care are un pachetomat cu cărți

- Advertisement -

Biblioteca Județeană „George Barițiu“ este singura din țară care are un pachetomat cu cărți. Aparatul a fost achiziționat din Marea Britanie și poate fi considerat un frumos cadou de Crăciun pentru brașoveni,. „Remote-locker-ul “ este de fapt, un pachetomat care funcționează la fel ca easy-box-urile unor site-uri de cumpărături online și exclude 100% contactul dintre bibliotecar și cititor.

Pachetomate, și în marile mall-uri ale Brașovului?

„Pachetomatul este amplasat în holul de la intrarea în biblioteca noastră și nu în incinta bibliotecii, astfel că niciun cititor nu va avea acces în clădirea instituției. Fiecare cititor al nostru își rezervă cartea intrând pe site-ul bibliotecii în catalogul on line. Cititorul va primi un mesaj cu intervalul în care poate veni să ridice volumul și trebuie să vină neapărat în acel timp. Asta pentru a asigura mai multe fluxuri de împrumut pe zi. Apoi simplu, se scanează permisul de bibliotecă, se deschide cutia, iar cititorul își ridică volumele solicitate. „Pachetomatul a venit de Moș Nicolae, însă noi îl considerăm un cadou de Crăciun pentru cititorii noștri. Noi am dorit să oferim acum informația celor care se pregătesc de examene și intră în curând în sesiune, dar nu numai. Aparatul este poziționat în holul de intrare al bibliotecii, ideea este de a reuși să plasăm aceste pachetomate în marile mall-uri ale Brașovului. Va fi practic ca o nouă filială a bibliotecii: aparatele pe care le vom achiziționa vor reuși să ofere informație și carte, în timpul săptămânii, dar și sâmbăta și duminica în zonele cele mai frecventate de brașoveni, în condiții de deplină siguranță“, a declarat managerul Bibliotecii Județene George Barițiu, Daniel Nazare.

- Advertisement -

O investiţie extrem de necesară

Conducerea Consiliului Județean Brașov consideră că odată cu achiziționarea acestui pachetomat, activitatea bibliotecii județene va intra într-o normalitate, în această perioadă dificilă.
„Sunt remarcabile demersurile pe care conducerea Bibliotecii Judeţene «George Bariţiu» le-a făcut şi continuă să le facă pentru asigurarea unei activităţi cu publicul cât mai apropiate de normalitate, în această perioadă dificilă de criză sanitară. Achiziţionarea pachetomatului şi a celor două aparate de sterilizare reprezintă o investiţie extrem de necesară, făcută în beneficiul cititorilor. Biblioteca brașoveană devine, astfel, un exemplu la nivel naţional, fiind singura instituţie din țară care va dispune de un pachetomat pentru realizarea împrumuturilor de cărţi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Zoltan Szenner: Biblioteca din Brașov este în pas cu vremurile

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Zoltan Szenner, declară la rândul lui că biblioteca din Brașov este în pas cu vremurile. „După ce am ajuns să cunosc activitatea pe care o desfășoară echipa de la Biblioteca Județeană George Barițiu, am putut să apreciez cu adevărat eforturile pe care le depun pentru a-și putea desfășura activitatea și în aceste condiții de pandemie. Este singura bibliotecă din țară unde conducerea s-a gândit și a reușit să achizitioneze un pachetomat şi care alături de aparatele de sterilizat cu ultraviolete pentru cărți, permit împrumuturile în condiții de siguranță atât pentru cititori, cât și pentru personalul bibliotecii. Faptul că intentionează să achiziționeze mai multe, pe care să le amplaseze în mall-uri frecventate și de tineri, îmi demonstrează încă o dată că angajați bibliotecii sunt în pas cu vremea, știu să îmbine tradiția cu tehnologia și se adaptează rapid la noile condiții. Felicitări!” a transmis vicepreeședintele CJ Zoltan Szenner.

Aparatul este continuarea unui proiect pe care Biblioteca l-a inițiat odată cu achiziționarea celor 2 sterilizatoare de volume, la începutul toamnei. Unul este în sediul central și unul este în Filiala 5. Întreaga achiziție, cu tot cu pachetomat, a însemnat o investiție de 140 de mii de lei, din fondurile instituției. În prezent, Biblioteca Județeană și filialele sale sunt închise publicului, din cauza faptului că Brașovul a depășit demult incidența de infectări de 3 la mia de locuitori.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE