13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUnde și cum se vor vaccina brașovenii anti-COVID

Unde și cum se vor vaccina brașovenii anti-COVID

Autor: M.P.

l Muncipiul Braşov pregăteşte 5 locații, cu un total de 16 puncte de vaccinare
l Primăria Brașov a lansat platforma Covid19, prin care cetățenii pot afla informațiile legate de pandemie și informații legate de stadiul campaniei de vaccinare

Municipiul Braşov se pregăteşte de vaccinare anti-COVID care ar putea începe în prima parte a anului viitor. În oraş vor exista 16 centre de vaccinare, a anunţat viceprimarul Flavia Boghiu. Acestea vor fi în 5 puncte care deja au fost stabilite şi unde urmează să se facă amenajările necesare până la începutul anului. Cele cinci locații din Braşov, unde vor funcţiona centre de vaccinarea anti-COVID-19, au fost stabilite la Sala Sporturilor, Centrul pentru Persoane Vârstnice de la Noua, din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială, Centrul de Afaceri Transfer Tehnologic şi Incubator de Afaceri (CATTIA) din Bartolomeu Nord, un fost punct de termoficare de pe strada Gloriei şi Cinematograful Popular, recent reabilitate, care va fi în curând recepţionat în urma lucrărilor din ultimul an. „Avem schiţele de funcţionare ale acestor puncte, acum ne ocupăm de dotarea lor, iar la începutul anului viitor, în funcţie de modul cum se vor desfăşura, la nivel naţional lucrurile, noi vom fi pregătiţi de vaccinare”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Informații utile pe platforma Covid19

Primăria Brașov a lansat platforma Covid19, prin care cetățenii pot afla informațiile esențiale legate de pandemie, într-o formă ușor de accesat, ușor de înțeles și ușor de diseminat, precum și informații legate de stadiul campaniei de vaccinare. „Pe platforma covid19.brasovcity.ro brașovenii vor putea afla informații despre unde se pot testa, care sunt situațiile în care trebuie să apeleze la autorități și la care autorități, cum pot gestiona anumite situații, precum și informații despre campania de vaccinare care stă să înceapă. Această platformă va fi actualizată zilnic, în așa fel încât brașovenii să aibă la îndemână informațiile de care au nevoie pentru a ști cum să procedeze în diferite situații în contextul pandemiei“, a explicat viceprimarul Flavia Boghiu.

Cifre COVID, centre de testare şi răspunsuri la întrebările frecvente

Platforma conține informațiile legate de gestionarea îmbolnăvirilor cu Coronavirus, începând de la datele oficiale ale DSP și până la sfaturi de acțiune în cazul în care cetățenii suspectează că sunt bolnavi, numere de telefon, adresele centrelor de recoltare pentru testare gratuită sau cu plată din Brașov. Sunt incluse rata îmbolnăvirii la nivel de municipiu și numărul de cazuri din județ în ultimele 24 de ore, precum și restricțiile în vigoare. Una dintre secțiuni este dedicată sfaturilor care privesc recunoașterea diferitelor simptome și modul de acțiune ulterior, astfel încât cetățenii să nu aglomereze inutil dispeceratul DSP sau serviciul de urgență 112. Iar dacă suma de întrebări și răspunsuri prezente pe platformă nu reușește să lămurească întru totul nevoia de informații a celor care caută un răspuns, există și un formular de contact pe care pot fi adresate întrebări suplimentare care vor completa apoi secțiunea de întrebări și răspunsuri. O subliniere importantă este că formularul nu este destinat situațiilor urgente, caz în care cetățenii sunt sfătuiți să ia legătura cu autoritățile competente.

Informaţii despre vaccinarea anti-COVID

În plus, într-o altă secțiune, platforma oferă informații oficiale despre vaccinarea anti-covid, care pot lămuri cu argumente temerile legate de un astfel de demers, inclusiv prin documentare video, precum și o detaliere a etapelor vaccinării anti-covid în România. Platformei i se va adăuga o secțiune cu informații și documente suplimentare, având ca sursă Organizația Mondială a Sănătății, cu ai cărei reprezentanți municipalitatea a avut deja o întâlnire, și care va pune la dispoziția Primăriei Brașov aceste materiale. Informațiile vor fi permanent actualizate în funcție de evoluția pandemiei și a campaniei de vaccinare care urmează să înceapă. De asemenea, Primăria Brașov și-a manifestat disponibilitatea de a pune la dispoziția oricărei autorități locale scriptul platformei și datele disponibile, în mod gratuit, în cazul în care va fi solicitată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române