15.3 C
Braşov
AcasăSportEuropenele de junioare de la Mersin: Ana Bărbosu, noua stea a...

Europenele de junioare de la Mersin: Ana Bărbosu, noua stea a gimnasticii româneşti!

l Ana Bărbosu, 4 medalii de aur în cele 4 finale pe aparate la Campionatele Europene de junioare de la Mersin!

- Advertisement -

România are nouă generație promițătoare la gimnastică, iar Ana Bărbosu este liderul de generație al tricolorelor. Ana Bărbosu a câştigat, ieri, toate cele patru medalii de aur în finalele pe aparate junioare la Campionatul European de gimnastică feminină din Turcia. Ana Bărbosu a câştigat medaliile de aur în toate cele patru finale pe aparate – sărituri, paralele, bârnă şi sol. Mai mult, Ana Bărbosu încheie Europenele de junioare cu şase medalii de aur, celelalte două fiind obţinute cu echipa şi la individual compus. Ana Bărbosu a împlinit 14 ani în 26 iulie, se pregăteşte la Centrul Olimpic de la Deva şi provine de la CSŞ Focşani, fiind la prima sa participare la Campionatul European. România a mai cucerit ieri o medalie de argint, prin Maria Ceplinschi, la sol, şi alta de bronz, prin Andreea Preda, la bârnă.La sărituri, Ana Bărbosu s-a impus cu o medie de 13,975, după note de 14,250, respectiv 13,700. Pe locul secund s-a clasat Valentina Gheorghieva (Bulgaria), cu 13,800, iar a treia a fost Daria Liska (Ucraina), cu 13,350. Maria Ceplinschi s-a clasat pe cinci, cu 13,175 (13,450 la prima săritură, 12,900 la a doua). În finala de la paralele, Ana Bărbosu a câştigat cu 13,450, fiind urmată de croata Sara Sulekic, 12,400, şi de turcoaica Derin Tanriyaşukur, 12,050, în timp ce românca Iulia Trestianu a ocupat locul 7, cu 10,550.
Ana Bărbosu a obţinut aurul la bârnă cu 13,100, aceeaşi notă ca şi a doua clasată, unguroaica Greta Mayer (nota de execuţie a fost mai mare la româncă), iar pe locul al treilea a terminat Andreea Preda, cu 12,700.La sol, Ana Bărbosu a ocupat primul loc, cu 13,250, urmată de Maria Ceplinschi, 12,900, şi de Greta Mayer, 12,750.

Bilanț formidabil la Europene

România încheie Europenele de junioare cu un bilanţ formidabil – medalii de aur în toate probele (echipe, individual compus, pe aparate), 6 la număr, cu două medalii de argint, ambele obţinute de Maria Ceplinschi, la individual compus şi sol, şi una de bronz, câştigată de Andreea Preda, la bârnă.

Aur și la masculin

- Advertisement -

La Mersin a avut loc şi Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, şi la care România a bifat o singură medalie – aur la juniori (sărituri). În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câştiga aurul continental.În 2018, la ultima ediţie, concursul feminin pe echipe a fost câştigat de Rusia.

Larisa Iordache, două medalii de aur la Europenele din Turcia!

Larisa Iordache a cucerit la Europenele de la Mersin (Turcia), două medalii de aur, la bârnă şi sol, şi două de argint, cu echipa şi la sărituri. Larisa a câștigat aurul de la sol în urma unei contestaţii, după ce iniţial fusese notată cu 13,050 şi ar fi luat medalia de argint. Gradul de dificultate al exerciţiului a fost calculat greşit iniţial, ca fiind 5,2 şi nu 5,6. Gimnasta română a primit apoi nota 13,450, care i-a adus a doua sa medalie de aur la Europenele de gimnastică de la Mersin. Gimnasta în vârstă de 24 de ani a devenit cea mai medaliată româncă în istoria Campionatelor Europene. Cu cele patru distincţii din Turcia a ajuns la un total de 16 medalii.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina