30.7 C
Braşov
AcasăInternationalUpdate/România închide granițele cu Marea Britanie? Londra a anunţat că a...

Update/România închide granițele cu Marea Britanie? Londra a anunţat că a fost descoperită o tulpină nouă a coronavirusului, cu 70% mai contagioasă

Update/România va închide granițele aeriene cu Marea Britanie, după ce au luat această decizie și Belgia, Olanda, Italia. Se pregătesc să faca asta și Franța și Germania

- Advertisement -

18.30/Autorităţile de la Londra au anunţat că a fost descoperită o tulpină nouă a coronavirusului, care este cu 70% mai contagioasă. În aceste condiții, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, Raed Arafat, a informat că se analizează situația privind necesitatea impunerii unor măsuri în cazul românilor care vin din Marea Britanie. „Am discutat şi cu prim-ministrul la telefon şi cu reprezentanții INSP. Urmează ca ei să ne dea un punct de vedere, o analiză în acest sens. Normal, urmărim situaţia iar dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri. În cursul zilei de astăzi o să am un punct de vedere de la INSP (…) care se va discuta și cu Ministerul Sănătăţii, cu restul colegilor. Chiar dacă este weekend nu înseamnă că s-a discutat şi nu am lucrat în acest sens. Aţi văzut că majoritatea măsurilor s-au luat astăzi şi în celelalte ţări, aşa că nu putem să zicem că România este defazată sau că este întârziată”, a comentat Raed Arafat la Digi24.
Arafat a adăugat că până luni se va lua o decizie care să poziționeze României în raport cu situaţia din Marea Britanie.
„Din momentul în care se spune: cu 70% mai contagioasă, înseamnă că boala se ia mai uşor. Acest lucru înseamnă că ne concentrerăm pe măsur (…) Revin și rog populaţia să înţeleagă că suntem într-o situaţie total neobişnuită. Putem limita răspândirea virusului doar cu ajutorul populaţiei. Asta înseamnă distanţare, sărbători în familie restrânsă, vizite foarte reduse şi deplasări puține. Purtatul măştii, obligatoriu peste tot unde suntem cu oameni cu care nu stăm de regulă în casă”, a comentat Arafat.
Italia, Belgia dar și Olanda au anunţat duminică suspendarea zborurilor dinspre şi către Regatul Unit, în timp ce Germania pregăteşte o măsură similară.
Potrivit ministrului britanic al sănătăţii, Matt Hancock, noua tulpină a coronavirusului este „scăpată de sub control”. El a avertizat că nivelul maxim de restricţii antiepidemice instituit la Londra şi într-o parte a Angliei în urma descoperirii acestei tulpini, care accelerează cu până la 70% transmiterea coronavirusului, ar putea dura până când se va desfăşura campania de vaccinare.
Guvernul olandez a interzis zborurile din Marea Britanie către Olanda după ce a descoperit un caz de infecție cu noua tulpină a virusului Sars-Cov-2 care circulă în Regatul Unit, scrie The Independent.

Decizia a fost luată duminică și de Belgia, care va interzice toate zborurile și toate trenurile care vin din Marea Britanie din cauza apariției noii tulpini de coronavirus, relatează 7sur7.be. Interdicția în Belgia este una de test în primă fază: intră în vigoare duminică la miezul nopții și este valabilă 24 de ore.

Noua variantă de coronavirus este cu 70% mai contagioasă, potrivit autorităților britanice.

- Advertisement -

„O mutație nouă a virusului circulă în Marea Britanie. Se spune că se răspândește mai ușor și mai repede și este mai dificil de detectat”, a declarat Ministerul Sănătății din Olanda.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii