13.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLa start: Braşovul se pregăteşte de iarnă

La start: Braşovul se pregăteşte de iarnă

l Primăria Braşov a completat stocurile de material antiderapant, astfel încât să poată asigura oricând deszăpezirea în oraş

- Advertisement -

Primăria Braşov a completat stocurile de material antiderapant, astfel încât să poată asigura oricând deszăpezirea în oraş în bune condiţii. „Având în vedere că urmează perioada sărbătorilor de iarnă și concediile pentru cei care livrează sare, Primăria Brașov și-a luat toate măsurile de siguranță, astfel încât achiziționăm materialul antiderapant necesar pentru a putea asigura deszăpezirea fără niciun fel de probleme până la sfârșitul lunii ianuarie. Este important să facem aceste stocuri pentru a fi pregătiți de intervenție în momentul în care vor începe precipitațiile. Suntem în luna decembrie și așteptăm ca acest lucru să se întâmple, este normal să avem zăpadă. Vom fi pregătiți pentru a interveni cu materialul antiderapant, care este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune. Primăria Brașov este pregătită și vom face față, fără probleme, ninsorilor ce vor urma. Vă invităm să fiți prudenți în trafic și să adaptați viteza condițiilor de trafic și condițiilor meteo din această perioadă”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Material de deszăpezire cu inhibator de coroziune

Viceprimarul a explicat și măsurile pe care le-a luat Municipalitatea pentru reduce impactul negativ al utilizării sării în activitatea de deszăpezire. „Am observat tot felul de discuții în spațiul public în legătură cu posibilitatea de corodare a caroseriilor din cauza sării, lucru care nu este adevărat, pentru că la Brașov folosim un inhibitor de coroziune, care ne ajută să protejăm atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi, unde e posibil să ajungă material antiderapant. Totodată, amestecul ne asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius”, a subliniat Sebastian Rusu.

86 de utilaje pregătite pentru deszăpezire

- Advertisement -

Pentru sezonul 2020 – 2021, municipiul Braşov va avea la dispoziţie 86 de autospeciale și utilaje, dintre care 31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor; 15 unimoguri cu lamă și răspânditor; două tractoare cu lamă și răspânditor; 24 de tractorașe cu lamă și răspânditor şi 14 utilaje de încărcare – încărcătoare frontale, buldoexcavatoare și buldozere. Pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire va fi asigurată din cele trei centre stabilite pe str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov) Activitatea de deszăpezire va fi asigurată, conform contractului, cu toate cele 86 de utilaje disponibile. Deszăpezirea se va face, ca şi anii trecuţi, în trei etape, respectiv în prima etapă – arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun; etapa a doua – străzile de legătură cu arterele principale şi etapa a treia, străduțele din interiorul cartierelor. Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă. Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov va fi asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina