24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAmenzi pe şantiere din Brașov

Amenzi pe şantiere din Brașov

l  Poliția Locală Brașov a anunțat că cinci dezvoltatori imobiliari au fost sancționați din cauza neregulilor depistate de oamenii legii, în urma acțiunilor de control din ultimele două luni

- Advertisement -

Poliția Locală Brașov a anunțat că cinci dezvoltatori imobiliari au fost sancționați din cauza neregulilor depistate de oamenii legii, în urma acțiunilor de control din ultimele două luni privind, printre altele, corectitudinea lucrărilor prevăzute în proiectele tehnice pentru care au fost emise autorizațiile de construire și de verificare a respectării prevederilor legale în domeniu. „Inspectori din cadrul Biroului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal împreună cu polițiști locali de la Biroul de Ordine Publică Zona Turistică au efectuat din nou controale în Poiana Brașov, Calea Poienii, dar și în cartierul Tractorul pentru verificarea șantierelor, în vederea respectării prevederilor Legii 50/1991 (r) și prevederile Legii 185/2013 și HCL 562/2013”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Constructori amendaţi pentru nespălarea roţilor de maşini la ieşirea din şantier

Printre neregulile identificate de agenții Poliției Locale Brașov se număra nerespectarea planșei de organizare a șantierului, dar și inexistența platformei de spălare a roților la ieșirea camioanelor din șantier. Într-un din caz, pe lângă sancțiune, dezvoltatorului imobiliar i s-a pus în vedere, ca măsură complementară, să oprească de îndată lucrările și să le încadreze în prevederile autorizației de construire, ținând cont de faptul că agenții au constatat că nu a fost respectat proiectul tehnic care a stat la baza emiterii autorizației de construire.
Suma totală a sancțiunilor aplicate de polițiștii locali la cele cinci șantiere găsite cu nereguli a fost de 20.000 de lei.

- Advertisement -

107 șantiere verificate în acest an

De la începutul anului până acum, specialiștii de la Biroul Disciplina în Construcții au identificat și verificat pe raza municipiului Brașov 107 șantiere în lucru, iar în urma neregulilor depistate pe teren, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 116.000 de lei. De asemenea, au fost întocmite 72 de referate către oficiul juridic, în vederea sesizării organelor de urmărire penală, conform art. 24 lit. a din Legea nr. 50/1991 republicată. Totodată, au fost întocmite 34 de Dispoziții de Primar pentru desființarea construcțiilor neautorizate sau executate pe domeniul public sau privat al Municipiului Brașov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ