17.5 C
Braşov
AcasăStiri BrasovȘase candidați pentru șefia Direcției Tehnică din Primăria Brașov

Șase candidați pentru șefia Direcției Tehnică din Primăria Brașov

Șase candidați vor susține concursul pentru preluarea funcției de director executiv al Direcției Tehnice în Primăria municipiului Brașov. Până acum, Direcția Tehnică a fost condusă interimar de Raul Negoiță. Din cei șase candidați  are s-au înscris la concurs, trei sunt din mediul privat, doi din administrația publică și unul din mediul academic, a anunțat Primăria Brașov.

3 candidați din mediul privat, 2 din administrația publică și unul din mediul academic

- Advertisement -

Postul de șef al Direcției Tehnice este unul dintre cele mai importante în administrarea Brașovului, având în vedere că directorul executiv al direcției tehnice gestionează activitatea de întreținere și reparații drumuri publice, întreținere zone verzi, curățenie și deszăpezire, iluminatul public și, nu în ultimul rând, investițiile realizate din bugetul local. În același timp, directorul tehnic are și o mare responsabilitate în gestionarea fondurilor publice, iar anul acesta, de exemplu, bugetul de gospodărire a orașului depășește 150 de milioane de lei, la care se adaugă capitolul de investiții.
„Ieri (luni, n.n) a fost termenul limită pentru primul post important din Primăria Brașov, cel de director al Direcției Tehnice. Este un concurs așa cum vi l-am promis, transparent, cu comisie de concurs, cu toate etapele, în care căutăm un om competent, capabil, bun proiectant, care să mai fi lucrat în domeniu și care să aibă deci experiență și expertiză, pentru că de această direcție depind majoritatea lucrărilor curente din oraș și ea are un impact esențial asupra modului în care arată orașul și în care funcționează toată infrastructura lui“, a declarat primarul Allen Coliban.

O direcție cu cinci servicii și un compartiment

Principalele condiții care trebuiau îndeplinite de candidați au fost studiile universitare absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe inginereşti – inginerie civilă, master în domeniul administraţiei publice, management sau inginerie civilă și vechime muncă în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice de minim 7 ani. În subordinea Direcției Tehnice din Primăria Brașov se află Serviciul Amenajare Drumuri Publice și Siguranța Circulației, Serviciul Amenajare Zone de Agrement, Serviciul Urmărire Contracte Sa­lubrizare și Deszăpezire, Ser­­viciul In­ves­tiții, Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Co­mercial, Com­partiment Transport și Monitorizare.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE