8 C
Braşov
AcasăSportDan Calancea: „Suntem în grafic“/ LNBF. Olimpia CSU Brașov ține aproape...

Dan Calancea: „Suntem în grafic“/ LNBF. Olimpia CSU Brașov ține aproape de podium

Autor: Adi MARICA

l După primele 7 etape ale sezonului, echipa brașoveană este pe locul 4 în clasamentul LNBF după cinci victorii și două înfrângeri

Olimpia CSU Brașov a încheiat Turneul cu numărul 3 al LNBF cu o victorie în meciul cu U Cluj și o înfrângere în fața celor de la FCC Baschet Arad. După primele 7 etape din LNBF, Olimpia ocupă locul 4 cu 12 puncte.

Concluziile lui Calancea

Foto: Dan Potor

Antrenorul Olimpiei, Dan Calancea, este mulțumit de evoluția echipei în acest start de sezon. „Era foarte bine dacă reușeam să învigem și Aradul, însă am întâlnit o echipă solidă, net superioară ca valoare a lotului. În meciul cu Aradul am ratat o șansă mare când ne apriopiasem la cinci puncte. A fost un moment psihogic în care efectv mingea nu a vrut să intre în coș. Una peste alta eu spun că suntem în grafic după primele 7 etape. Avem ân lot multe jucătoare tinere de 15, 16 și 17 ani și e dificil atunci când dai peste echipe cu jucătoare experimentate“, a spus Dan Calancea, care s-a declarat mulțumit și de sprijnul acordat de Direcția de Insfrastructură baze Sportive pentru desfășurarea turneului de la Brașov. „ Cei de la Direcție ne-au sprijinit în organizarea competiției, astfel că turneul s-a desfășurat în condiții bune la Sala Sporturilor“.

Alina Crăciun la echipa națională

Antrenorul brașovean consideră că Alina Crăciun merită să fie convocată la lotul național al României după prestațiile bune din acest sezon. „Dacă Biljana Pesovic are statistici foarte bune și nu este o surpiză pentru nimeni, în schimb prestațiile Alinei Crăciun din acest sezon chiar o recomandă pentru lotul național al României. Alexia Frîncu și Ioana David, cele două fete de 15 ani prind și ele minute și acumulează experiență. În acest sezon vor debuta și Bianca Moroșanu și Ruxi Pașcsa, două tinere jucătoare de 16 ani“, a spus Calancea.

Ultimele două meciuri din 2020

Pentru Olimpia urmează Turneul cu numărul 4 care se va disputa la finalul săptămânii la Târgoviște. Olimpia va întâlni vicecampiona CSM Satu Mare și  CSU Rookies Oradea. „Vom avea un meci foarte greu cu CSM Satu Mare și unul cu un adversar accesibil, CSU Rookies Oradea“, a spus Calancea. După turneul de la Târgoviște, în LNBF urmează o pauză până pe 9 ianuarie. „După turneul de la Târgoviște vom continua antrenamentele până în preajma Crăciunului când fetele vor intra în vacanță până pe 4 ianuarie“, a punctat antrenorul brașovean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române