25.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAritmetica retrocedărilor

Aritmetica retrocedărilor

l Aproape 400 de hotărâri pentru aplicarea legilor fondului funciar, emise în județul Brașov

- Advertisement -

Comisia județeană de aplicare a legilor fondului funciar de la nivelul Instituției Prefectului a emis în acest an 382 de hotărâri, pentru aplicarea legislației funciare, retrocedând atât terenuri agricole, cât și terenuri forestiere și terenuri din intravilan. Mai exact, în acest an s-au emis 87 de hotărâri pentru categoria terenuri agricole, șase hotărâri pentru categoria terenuri forestiere, 167 de hotărâri pentru categoria intravilan și 122 de validări planuri parcelare, după cum a anunțat Instituția Prefectului Județul Brașov.

Validări și corectări

Dintre hotărârile adoptate de Comisia județeană pentru categoria terenuri agricole, patru sunt decizii de validare propunere terenuri agricole, 14 sunt pentru aplicări sentințe judecătorești definitive, cinci sunt soluționări ale unor contestații față de decizii de respingere formulate de comisiile locale de aplicare a legilor fondului funciar, iar trei sunt echivalări terenuri agricole/fânețe solicitate de comisiile locale de aplicare a legilor fondului funciar. Cele mai multe, respectiv 61, sunt însă corectări ori modificări ale unor anexe validate prin hotărâri ale Comisiei județene. Dintre hotărârile adoptate de Comisia județeană pentru categoria terenuri forestiere, două sunt validări de propuneri ale comisiilor locale, iar patru sunt modificări ale unor validări anterioare. Pentru categoria intravilan, în aplicarea prevederilor art. 23 și ale art. 27 din Legea nr. 18/1991, cu modificările și completările ulterioare, Comisia județeană a adoptat, în anul 2020, un număr de 167 de hotărâri, din care 69 de hotărâri în aplicarea art. 23, iar 98 de hotărâri în aplicarea art. 27.

2.887 de titluri de proprietate

- Advertisement -

În decursul anului 2020, în aplicarea legilor fondului funciar, au fost emise de către Comisia județeană Brașov 2.887 titluri de proprietate. În ceea ce privește activitatea de îndrumare și control a comisiilor locale de fond funciar, în decursului anului 2020 au fost verificate/îndrumate șapte comisii locale, respectiv Dumbrăvița, Beclean, Bran, Părău, Ungra, Predeal și Râșnov, fiind dezbătute atât probleme punctuale, cât și soluții de finalizare a procesului de retrocedare a terenurilor agricole și forestiere

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ