14.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovNu e Târg: În Piaţa Sfatului vor fi 20 de căsuțe de...

Nu e Târg: În Piaţa Sfatului vor fi 20 de căsuțe de Crăciun

l Din 18 decembrie, brașovenii și turiștii care trec pe lângă Casa Sfatului vor putea cumpăra produse specifice de Crăciun, dar nu vin fiert sau alte preparate culinare pregătite pe loc

- Advertisement -

Din 18 decembrie, brașovenii și turiștii care trec prin Piața Sfatului vor putea cumpăra produse specifice de Crăciun, dar nu vin fiert sau alte preparate culinare pregătite pe loc. Anunțul a fost făcut vineri de conducerea Primăriei Brașov, în timpul ședinței de îndată a Consiliului Local Brașov. Nu va fi un Târg de Crăciun în adevărat al cuvântului, spune viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu. Potrivit viceprimarului, evenimentul din perioada sărbătorilor de iarnă ar trebui să fie,mai degrabă, un „balon de oxigen” de care comercianții beneficiază din partea autorităților locale. De altfel, ea a și dat de înțeles că aceasta ar fi „o favoare” acordată comercianţilor: „Faptul că permitem acestor operatori economici să își desfășoare activitatea în Piața Sfatului este pentru a-i sprijini, dar nu va semăna cu ceea ce a fost în anii anteriori, la târgurile de Crăciun”, a spus viceprimarul Flavia Boghiu.

Un „balon de oxigen” pentru comercianți

De acest sprijin, care în opinia viceprimarului Boghiu este „balon de oxigen”, vor beneficia doar 20 de comercianți. Mai exact, viceprimarul a declarat că în Piața Sfatului vor funcționa 20 de căsuțe, iar acestea vor fi amplasate în jurul Casei Sfatului, fără a fi înconjurate de alte standuri. „O altă modificare din acest an este că nu se vor comercializa și servi produse alimentare sau băuturi. Singurele lucruri care se pot comercializa sunt produsele făcute de micii meșteșugari și produsele alimentare ambalate – dulcețuri, șerbet etc – care vor putea fi cumpărate pentru a fi dăruite sau consumate acasă. Vor avea prioritate comercianții din Brașov“, a explicat viceprimarul Brașovului. Decizia privind permiterea activităților comerciale în perioada sărbătorilor de iarnă în Piața Sfatului a fost luată după discuții cu Poliția Locală Brașov, Prefectura Brașov și cu Direcția de Sănătate Publică Brașov. Despre aceste discuții însă nu au fost oferite suficiente date, de către niciuna dintre cele patru instituții implicate, în ciuda faptului că presa a solicitat informaţii constant, în ultimele zile.

Termen strâns pentru depunerea dosarelor

- Advertisement -

Comercianţii care vor să beneficieze de „balonul de oxigen” oferit de Primărie au la dispoziţie un termen foarte strâns pentru a-şi depune dosarele. Conform anunțului Primăriei Brașov, comercianții pot pune dosarele în vederea obținerii unei căsuțe în perioada 11 decembrie (exact ziua în care a fost făcut anunţul public) şi 14 decembrie (ora 14.00), asta în condițiile în care două dintre cele patru zile sunt în week-end. În 15 decembrie se vor analiza dosarele, vor fi publicate anunțurile, iar până în 16 decembrie, ora 10.00 se vor putea depune contestațiile. Rezultatele finale vor fi publicate miercuri, 16 decembrie, cel târziu la ora 15.00, iar repartizarea căsuțelor se va face joi, 17 decembrie, începând cu ora 13.00. În 18 decembrie va fi prima zi în care aceste căsuțe vor putea fi deschise. Reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că punctajul cel mai mare va fi obținut de meșteșugarii care au sediul social sau punctul de lucru în Brașov, care comercializează produse proprii și care acceptă plata cu cardul. Cei 20 care vor avea şansa să comercializeze produse la evenimentul din Piaţa Sfatului vor plăti taxe de ocupare a domeniului public, pornind de la 3 lei/mp, plus alte dări. Astfel, ei vor plăti 3 lei /mp/zi ocupare domeniu public, 130 lei/zi /închiriere căsuță-comercializare produse alimentare şi 100 lei/zi/închiriere căsuță -comercializare produse nealimentare.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina