-1.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDoi schiori s-au salvat singuri dintr-o avalanșă în Munții Făgăraș

Doi schiori s-au salvat singuri dintr-o avalanșă în Munții Făgăraș

Doi schiori au fost prinși astăzi sub o avalanșă în Munții Făgăraș și au reușit să se salvezze singuri. Din fericire erau complet echipaţi şi asta le-a salvat viața. Salvamontiştii din Sibiu au anunţat că mai mulţi schiori erau în zonă în timpul avalanșei. De fapt, Salvamont Sibiu a transmis că în Munţii Făgăraş s-au produs astăzi doua avalanşe.
”Astăzi 2 schiori au fost prinşi într-o avalanşă pe porţiunea superioară în Valea Doamnei. Aceştia au fost echipaţi complet, inclusiv cu rucsac cu airbag. Au reuşit să se salveze singuri, nefiind probleme medicale. Încă o avalanşă a fost declanşată de sub Vârful Paltinul, zona „balcoane” fiind aproximativ 15 persoane în zona. Din fericire, nimeni nu a fost prins sub zăpadă” a transmis Salvamont Sibiu. Salvamontiştii au precizat că în zona montantă erau în jur de 30 de schiori şi snowboarderi, dar doar opt dintre ei aveau kit complet de căutare/ salvare din avalanşă (dispozitiv, lopata, sonda).
Potrivit meteorologilor, în zona montană sunt prognozate ninsori moderate cantitativ, iar riscul de producere a avalanşelor este moderat. Stratul de zăpadă măsura, dimineață, 64de centimetri la Bâlea Lac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE