14.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCeasul digital proiectat de copiii de la Dumbrăviţa, pe locul 3 în...

Ceasul digital proiectat de copiii de la Dumbrăviţa, pe locul 3 în România

Ceasul digital proiectat de copiii de la Dumbrăviţa, pe podiumul României, la Code Kids Fest 2020

- Advertisement -

Proiectul de ceas digital matrix, al Clubului Code Kids Dumbrăviţa, a fost recompensat cu locul al III-lea în Code Kids Fest 2020. Prin acest eveniment, copiii de la ţară şi din oraşe mici au putut să demonstreze că pot învăţa programare şi, prin intermediul acesteia, pot dezvolta soluţii pentru probleme din comunitate.
La egalitate cu copiii de la Dumbrăviţa, au fost „Hackerii Albi” din Ovidiu, care au dezvoltat o invenţie pentru bicicletă, ce te ajută să eviţi accidentele. Pe locul II a fost proiectul celor de la „Wizards Code Club” Pietrari, care au încercat să convingă juriul că roboţelul însoţitor pentru nevăzători merită un loc pe podium. Locul I a fost ocupat de echipa „Kids4Coding” din Oneşti, care s-a gândit la un senzor de lumină şi mişcare, ce poate proteja mediul înconjurător. De asemenea, micii programatori din Tămăşeni au venit la Târg cu un senzor care ne ajută să păstrăm distanţa socială corespunzătoare şi au reuşit să câştige premiul de popularitate pus în joc.

Premii în valoare de 7.000 de euro

Toţi aceştia au primit, pentru proiectele lor, premii în valoare de 7.000 de euro, ce le-au fost acordate de George Buhnici, ambasadorul proiectului şi gazda evenimentului.

- Advertisement -

„Sunt deştepţi, frumoşi şi inimoşi“!

În total, au fost 13 proiecte digitale inovatoare concurente, din diferite oraşe din ţară, dar cei care nu s-au clasat pe podium au fost recompensaţi de George Buhnici cu un kit educativ cu robot programabil. „Copiii care vin la Code Kids sunt printre cei mai apropiaţi de sufletul meu, sunt deştepţi, frumoşi şi inimoşi! Am mers şi eu în biblioteci, ştiu cât de valoroasă este munca lor şi cât de mult se străduiesc să înveţe programare şi să utilizeze tehnologia în folosul lor. Şi sunt norocoşi că au alături oameni, bibliotecari şi mentori, care dau din timpul şi bunăvoinţa lor pentru a-i ajuta să înveţe. Ştiu cum este să creşti fără cele mai noi lucruri, până la 18 ani nu am avut calculatorul meu. Şi eu am mers la cursuri de calculator, părinţii mei au strâns din greu bani pentru acel curs. Am mers şi în internet cafe, fiindcă atunci când eşti laolaltă cu alţii înveţi o grămadă de lucruri bune, deprinzi multe aptitudini”, a spus braşoveanul George Buhnici.

Programatorii de mâine

Code Kids Fest 2020, un eveniment organizat de Fundaţia Progress, s-a desfăşurat în mediul online şi a reuşit să adune peste 1000 de vizitatori, care au urmărit cu interes proiectele micilor programatori. „Partenerii care ni s-au alăturat au făcut posibil acest festival al tehnologiei, pe care ne dorim să-l transformăm într-un eveniment anual, în care să apreciem cei mai talentaţi copii din mediul rural şi urban mic”, a declarat Ovidiu Ana, Director de Dezvoltare Fundaţia Progress.
În cadrul evenimentului, copiii au descoperit limbajul de programare Python şi Robotizarea Procesului de Automatizare (RPA), au reuşit să afle mai multe despre parcursul în domeniul IT şi despre „Ce au în comun programarea şi jocurile video?”, dar au şi discutat aplicat pe o invenţie acţionată prin sistem Android, toate în cadrul atelierelor interactive

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina