8 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Mâncare de ţelină cu ciuperci

Ingrediente: 3 ţeline mari, 5-6 ciuperci, 1 ceapă, 1/2 lingură făină, 2 linguri unt sau ulei, 1 pahar vin, 1/2 pahar apă, sare, piper, puţin cimbru.
Mod de preparare: Se curăţă ţelinele, se spală, se taie fiecare în opt părţi şi se pun la fiert în apă sărată. Când sunt aproape moi, se scurg de apă. Ciupercile curăţate şi tăiate felii se înăbuşă în puţin unt sau ulei. Se prepară într-o cratiţă următorul sos: se rumeneşte uşor ceapa tăiată mărunt în unt sau ulei. Se adaugă făina şi se lasă să se îngălbenească puţin, apoi se stinge cu vinul şi 1/2 pahar apă. Se adaugă ţelina şi ciupercile, se potriveşte de sare şi piper, se presară cu puţin cimbru şi se lasă să fiarbă acoperit la foc foarte mic până scade bine.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 10 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române