24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovMai mulți bani: Burse dublate pentru elevii brașoveni

Mai mulți bani: Burse dublate pentru elevii brașoveni

l Consiliul Local va dezbate majorarea burselor de performanţă şi a burselor sociale pentru elevi

- Advertisement -

Consiliul Local va dezbate vineri, într-o şedinţă convocată de primarul Allen Coliban, un proiect de hotărâre privind o nouă majorare a burselor elevilor. Proiectul vizează o dublare a valorii burselor de performanță și sociale și o creștere cu aproape 90% a celor de merit și de studiu, a anunţat primarul. Şedinţa de vineri, de la ora 12.00 va avea trei puncte pe ordinea de zi. „Cel mai important este legat de mărirea burselor: dublăm bursele de performanță și sociale, și le mărim semnificativ pe cele de merit și de studiu. Mai avem un punct legat de alocarea de sume de la guvern pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități și un punct tehnic legat de aprobarea actualizării indicatorilor pentru renovarea liceului Unirea. Plata burselor majorate se va face pentru tot anul școlar 2020-2021, deci vom plăti retroactiv și diferențele rămase“, a declarat primarul Allen Coliban.

Bursele de performanţă au ajuns la 200 de lei pe lună

Comparativ cu bursele aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 529/13 noiembrie 2020, dată la care s-a făcut ultima majorare, propunerea de majorare vizează, pentru bursa de performanţă, o creştere de la 100 de lei/lună/elev la 200 de lei/lună/elev, iar pentru bursa de merit, de la 80 de lei/lună/elev la 150 de lei/lună/elev. Bursa de studiu va fi majorată de 70 de lei/lună/elev la 130 de lei/lună/elev, iar bursa de ajutor social va fi majorată de la 45 lei/lună/elev la 100 de lei/lună/elev. De această majorare vor beneficia un număr total de 11.130 de elevi înscrişi la cursurile de zi în învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Braşov.

- Advertisement -

Efortul bugetar al Municipalităţii este de 2,8 milioane de lei

Din primele estimări făcute de Executivul Primăriei, efortul bugetar pentru această majorare pentru acest an fiscal (septembrie- decembrie 2020) este de peste 2,8 milioane de lei, în contextual în care valoarea totală a burselor pe primele patru luni ale acestui an școlar este de 5,4 milioane de lei.  Decizia convocării acestei ședințe a fost luată de primarul Coliban după ce a fost publicată în Monitorul Oficial, în data de 8 decembrie, Hotărârea nr. 1.064 din 4 decembrie 2020, pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, care se acordă în anul școlar 2020-2021.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ