18 C
Braşov
AcasăStiri Brasov„Este nevoie de o schimbare“: USR PLUS Braşov critică dur conducerea partidului...

„Este nevoie de o schimbare“: USR PLUS Braşov critică dur conducerea partidului de la centru

l „Este complet decuplată de realitatea filialelor”, cred Tudor Benga şi Irineu Darău, proaspăt aleși parlamentari USR-PLUS de Brașov

- Advertisement -

Parlamentarii USR-PLUS de Brașov Tudor Benga şi Irineu Darău, în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie au obţinut câte un mandat de deputat, respectiv senator al partidulului care a câștigat alegerile la Brașov. Ei spun însă că au fost la un pas de a fi invalidaţi în calitate de candidaţi, înainte de alegeri, tocmai de către conducerea centrală a partidului lor. Declaraţia vine chiar din partea liderului USR PLUS Braşov, Irineu Darău, care a dezvăluit că el şi deputatul Tudor Benga au fost „la un singur vot de a nu fi validaţi, de către aceeaşi comisie naţională a partidului care a invalidat, de pildă, şi candidatura lui Vlad Teoharii pentru Diaspora”.

Tudor Benga spune că rezultatul naţional este „nesatisfăcător”

Declaraţiile celor doi parlamentari de Brașov vin în contextul în care, la nivel naţional, Alianţa USR PLUS a obţinut „un scor nesatisfăcător”, după cum a subliniat şi deputatul Tudor Benga – de 15%, în timp ce la Braşov Alianţa s-a situat pe prima poziţie, câştigând în faţa principalului contracandidat local PNL, cu aproximativ 26%, dar şi în faţa PSD, partid care a câştigat la nivel naţional. „La alegerile parlamentare precedente, la nivelul judeţului am avut 27.000 de voturi, azi sunt 40.000 de voturi, iar acest rezultat îl interpretez prin faptul că braşovenii au apreciat munca noastră din ultimii patru ani. Vom avea o prezenţă dublă în Parlament faţă de acum. Suntem puţi pe treabă şi sperăm să avem şi rezultate concrete”, a spus actualul deputat Tudor Benga care a obţinut în urma acestor alegeri încă un mandat în camera inferioară a Parlamentului. Totodată însă, când a fost întrebat de rezultatul de la nivel naţional al Alianţei, Benga nu a ezitat să spună că este unul nesatisfăcător. „Minimal trebuia să sară de 20%. Ar fi însemnat că am reuşit să ne capacităm electoratul pe care l-am avut în trecut şi am reuşit până acum să îl capacităm”, a punctat Benga, care a dat şi câteva cifre care să îi susţină teza: „Față de 2016, în cifre absolute, noi am pierdut în jur de 200.000 de voturi. Faţă de maximul istoric de la europarlamentare, când am scos două milioane de voturi, ca Alianţă, acum am pierdut aproximativ un milion”, a exemplificat Tudor Benga.

Preşedintele USR PLUS Braşov: „Există o decuplare de realitate, a conducerii naţionale”

- Advertisement -

La rândul său, preşedintele USR PLUS Braşov, proaspătul senator Irineu Darău, a subliniat că acest rezultat nesatisfăcător de la nivel naţional este şi consecinţă a lipsei reale de colaborare între conducerea naţională şi filialele locale. „Există o decuplare reală de realitate a conducerii naţionale a USR, atunci când vine vorba de filialele din teritoriu care fac performanţă”, a spus Darău. Dacă Benga spune că a tot solicitat până acum, în mod direct şi vocal, demisii la vârful partidului, fiind obişnit ca „între conducerea partidului şi filialele din teritoriu să fie o diferenţă uriaşă”, Irineu Darău spune mai degrabă că în USR se impune o schimbare la conducere, însă „nu doar una de nume”. „Este nevoie de o schimbare, dar nu de o schimbare de nume, cu una de paradigmă”. Chiar şi cu această critică la adresa conducerii centrale a USR, filiala locală, prin liderii ei spune, în contextul unor alegeri interne care se vor desfăşura în primăvară, nu şi-a fixat încă un candidat propriu sau vreun candidat pe care să îl susţină pentru o poziţie de lider.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE