-3.2 C
Braşov
AcasăSanatateE bine să ții portocalele și bananele la frigider

E bine să ții portocalele și bananele la frigider

Mai toți știu că portocalele ținute într-un coș, la temperatura camerei, își cam pierd din zeamă..
Spre deosebire de avocado, o portocală nu se coace dacă o ții lângă alte fructe, ci pur și simplu se usucă. Semnele albicioase sau gri de pe suprafața unei portocale și textura moale a acesteia indică faptul că nu mai este bună de consum.

Portocale la frigider, mai suculente

Portocalele își mențin mai bine prospețimea și sucul delicios în frigider. Ținute la temperatura camerei, acestea rezistă cel mult 7 zile, dar la frigider le poți ține până la 3-4 săptămâni fără probleme și vor avea același gust delicios și răcoritor.

Cum menținem prospețimea citricelor

Alte sfaturi de care să ții cont pentru a menține prospețimea citricelor, în special portocale, mandarine, clementine:
Nu spăla citricele – ca să întârzii mucegăirea lor, e bine să le păstrezi uscate
Nu pune portocalele unele peste altele într-un recipient
Nu așeza portocalele în spatele frigiderului, unde temperatura este mult mai scăzută – riști să înghețe și să se strice
Nu ține portocalele în pungă de plastic – aceasta atrage umezeala și favorizează mucegăirea lor
Nu cumpăra mai multe portocale decât crezi că poți mânca – mai bine dai o fugă la magazin și cumperi încă o tură, decât să le arunci la gunoi pe cele nemâncate și stricate
Nu lăsa o portocală pe jumătate tăiată – dacă nu poți mânca o portocală întreagă, nu te baza că jumătatea tăiată va mai avea același gust bun peste câteva ore

Bananele țin mai mult dacă stau la rece

Chiar dacă bananele se pot coace și în vasul ținut la temperatura camerei, dar, odată coapte, dacă vrem să le păstăpm mai multe zile e bine să le punem la frigider, alături de portocale. În acest fel își vor prelungi cu până la o săptămână „durata de viață”. Chiar dacă în continuare coaja bananelor se va închide la culoare, pulpa va rămâne proaspătă. Alte fructe care trebuie ținute în frigider pentru a nu se altera rapid sunt căpșunile, zmeura și afinele. Piersicile, kiwi, mango, merele pot fi ținute la temperatura camerei până se coc foarte bine, apoi pot fi puse în frigider pentru a-și menține mai mult timp prospețimea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE