10.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovCum se împacă PNL cu locul doi la Brașov: „Rezultatul la parlamentare...

Cum se împacă PNL cu locul doi la Brașov: „Rezultatul la parlamentare este mulţumitor”

l „Absenteismul ne-a dezavantajat în acest caz” spune liderul PNL Brașov, care a interpretat rezultatul la aceste alegeri şi ca pe un efect al situaţiei de la nivel central,
în care PNL s-a erodat în ultimul an, pe fondul unor decizii mai puţin populare

- Advertisement -

PNL s-a situat în urma acestor alegeri imediat în urma Alianţei USR PLUS, într-o strânsă competiţie, în urma căreia fiecare dintre cele două au obţinut câte trei mandate de deputat şi câte unul de senator. Preşedintele liberalilor, Adrian Veştea, spune totuşi că rezultatul la nivelul judeţului Braşov este, per total, „unul mulţumitor”. „Peste 160.000 oameni au votat și le mulțumesc.  Votul în județul Brașov a demonstrat că brașovenii vor o dreaptă puternică. PNL a avut campanie bazată pe soluții. Acum s-a terminat campania, iar prin parlamentari, prin peste cei 30 de primari și prin aleșii locali vom încerca să punem în aplicare proiectele şi soluţiile pe care le-am oferit până acum”, a spus preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, care a adăugat că de acum încolo va fi nevoie de „maturitate şi înţelepciune” din partea tuturor, inclusiv a Alianţei USR PLUS; care a câştigat cele mai multe voturi în Braşov.

Discrepanţe între municipiul Brașov şi restul judeţului la scorul PNL

În ceea ce îi priveşte pe liberali, scorurile obţinute diferă foarte mult în medul rural faţă de mediul urban. Dacă în trecut, mediul urban era cel care putea face diferenţa, de această dată liberalii au rămas mult în urma Alianței USR PLUS în mediul urban (10 puncte procentuale în municipiul Braşov). „Există discrepanțe mari între urbanul mare, urbanul mic și rural. Absenteismul ne-a dezavantajat în acest caz” a spus Adrian Veştea, care a interpretat rezultatul liberalilor la aceste alegeri şi ca pe un efect al situaţiei de la nivel central, în care, PNL s-a erodat în ultimul an, pe fondul unor decizii mai puţin populare luate pe perioada pandemiei.

Justificarea diferenţei faţă de USR PLUS în municipiu: Allen Colian a câştigat Primăria

- Advertisement -

De altfel, preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, spune că nu se aştepta la rezultatul înregistrat la nivel naţional, în care PNL se află pe locul al doilea, în spatele PSD. „Situația pandemică prevestea o prezență scăzută încă de la început. Deci asta probabil ne-a dezavantajat în rezultatul final, dacă stăm să ne gândim că la locale şi europarlamentare prezenţa masivă ne-a adus scoruri bune”, a declarat Veştea. Acesta spune că se aştepta, în schimb, la un scor mai mic în municipiu, şi ca PNL să fie în urma Alianţei USR PLUS, dat fiind că aceasta a dat de curând şi noul primar al Braşovului. „Ne așteptam, atâta vreme cât Allen Coliban a câştigat primăria. Este acea stare de emoție, este cumva dreptul oamenilor să voteze astfel”, a spus Adrian Veştea. Acesta a adăugat că, în ciuda atacurilor pe perioada campaniei, inclusiv din partea partenerilor USR PLUS, PNL a încercat să aibă o „abordare corectă”. „Am încercat să am o abordare corectă. Am făcut astfel încât să nu creez certuri, asta pentru că şi brașovenii vor o echipă care să implementeze proiecte. Nu voi da curs niciunui scandal iscat de unii și de alții, nu am făcut-o nici până acum, nu o voi face nici de acum”, a spus Adrian Veştea.

Urmează o analiză a organizaţiilor locale

În ceea ce priveşte eventuale măsuri în anumite organizaţii locale unde scorurile sunt mai mici decât cele aşteptate, Adrian Veştea a avut o atitudine moderată. Dacă după alegerile locale, imediat după scrutin Veştea a venit şi a decapitat imediat conducerile acelor organizaţii care nu au atins obiectivul stabilit, acela de a atinge scorul PNL pe judeţ, de această dată preşedintele PNL spune că „este nevoie de o analiză seriosă”. „Vom face o evaluare în cadrul organizației, dar trebuie să ținem cont de faptul că alegerile locale s-au adresat altfel comunităților. Acum, trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că sunt alegeri naționale.  Vom face o evaluare și, dacă va fi cazul, vom lua măsurile necesare, acolo unde se impune. De acum trebuie să trecem de etapa politicianistă și să ne ocupăm de problemele importante ale Brașovului. În următorii patru ani vrem să îmbunătățim activitatea din fiecare localitate, astfel încât să câștigăm localele și parlamentarele”, a încheiat Adrian Veştea.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina