14.1 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Mâncărică de ardei copţi

Ingrediente: 10 ardei copti (verzi şi roşii), 2-3 căţei de usturoi, 1-2 cepe, condimente (vegeta, sare, piper), pătrunjel, puţin ulei, pastă de tomate, apă.
Mod de preparare:
Ardeii copţi se curăţă şi se lasă puţin la răcit. Între timp, într-o tigaie adâncă sau o crăticioară potrivită in care se pune uleiul, se călesc 3-4 minute la foc potrivit ceapa tocată mărunt şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Se pune vegeta, sare şi piper, după gust. Apoi se adaugă pasta de tomate astfel încât mâncărica să iasă destul de roşie. Se lasă pe foc 2 minute amestecând din când în când. Se adauga puţină apă, după care se pun ardeii copti tăiaţi în feliuţe de 2 cm. Se amesteca totul şi se mai pune apă cât sa acopere zarzavatul. Se lasa cam 10-15 minute. Când este aproape gata se presară pătrunjel tocat.
Mod de servire Se poate servi ca al doilea fel, ca aperitiv sau garnitură.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 7 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române