Mâncărică de ardei copţi
Ingrediente: 10 ardei copti (verzi şi roşii), 2-3 căţei de usturoi, 1-2 cepe, condimente (vegeta, sare, piper), pătrunjel, puţin ulei, pastă de tomate, apă.
Mod de preparare:
Ardeii copţi se curăţă şi se lasă puţin la răcit. Între timp, într-o tigaie adâncă sau o crăticioară potrivită in care se pune uleiul, se călesc 3-4 minute la foc potrivit ceapa tocată mărunt şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri. Se pune vegeta, sare şi piper, după gust. Apoi se adaugă pasta de tomate astfel încât mâncărica să iasă destul de roşie. Se lasă pe foc 2 minute amestecând din când în când. Se adauga puţină apă, după care se pun ardeii copti tăiaţi în feliuţe de 2 cm. Se amesteca totul şi se mai pune apă cât sa acopere zarzavatul. Se lasa cam 10-15 minute. Când este aproape gata se presară pătrunjel tocat.
Mod de servire Se poate servi ca al doilea fel, ca aperitiv sau garnitură.