5.8 C
Braşov
AcasăSportEURO 2020: Cristina Neagu a vorbit despre forma ei...

EURO 2020: Cristina Neagu a vorbit despre forma ei de la Campionatul European

l Căpitanul echipei naționale nu se află în cea mai bună formă
l „Eu am spus că echipa nu trebuie să se bazeze doar pe mine, pentru că estre un sport de echipă“, a spus Neagu

Naționala României şi-a asigurat prezenţa în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2020 din Danemarca, după victoria de sâmbătă cu Polonia. În această seară, România se va duela cu Norvegia, ambele echipe fiind deja calificate în grupele principale.
Crostina Neagu a declarat, ieri, la conferinţa de presă de la Kolding, că jocul echipei nu este cel așteptat „Mă bucur foarte tare că am câștigat cu Polonia, pentru că era un meci crucial pentru calificarea în grupa principală. Și lucrul acesta este cel mai important, că am reușit să ne calificăm mai departe. Pe lângă meciul împotriva Norvegiei, o să mai avem încă trei jocuri. Este clar că jocul nostru nu este cel mai bun, însă mă bucur că în repriza a doua a partidei cu Polonia am reușit să ne apărăm foarte bine și să câștigăm pe final, a spus Cristina Neagu .

„Mă simt destul de rău fizic“

Căpitanul echipei naționale a mai spus că nu este pusă la punct din punct de vedere fizic. „S-au întâmplat multe lucruri în ultimul timp și nu aș putea să spun acum procentual la ce nivel sunt, dar mă simt destul de rău fizic. Este clar că nu sunt în cea mai bună formă a mea. O să încerc să ajut echipa, ca de fiecare dată, cât pot de mult! Eu am spus că echipa nu trebuie să se bazeze doar pe mine, pentru că estre un sport de echipă. Da, știu, poate că în ultimii 10 ani, am avut de fiecare dată evoluții foarte bune la națională și am tras cumva echipa după mine. Dar am, spus lucrul acesta pentru că vin după o perioadă foarte grea, până la urmă nu mai am nici 20 de ani și trebuie să fiu conștientă de lucrul acesta. În plus de asta, fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea.  Când jucăm prost și pierdem suntem criticate, când câștigăm suntem cele mai bune, fetele de aur”, declarat Cristina Neagu.

„Respectul e una, frica e alta!”

Antrenorul secund al naţionalei de handbal feminin a României, Robert Licu, consideră că Norvegia merită respect, însă România nu trebuie să arate frică. ”Trebuie să arătăm respect, pentru că este o echipă care câştigă medalii în ultimii ani, dar nu trebuie să ne fie frică. Respectul e una, iar frica e alta! Dovadă că România a câştigat ultima confruntare cu Norvegia. Acum, cel mai mare handicap al echipei noastre este lipsa jocurilor de aproape un an, oficiale sau amicale. Nu pentru că nu am vrut, ci pentru că pandemia nu a mai permis. Timpul de antrenamente a fost redus, iar teoriile noastre tactice nu au putut fi aplicate dacă nu am avut jocuri”.După două etape, grupa D are lider Norvegia (4 puncte), urmată de România (2), Germania (2) şi Polonia (0). Primele trei clasate vor continua în grupele principale, locurile 1-3 din grupele A şi B în grupa I, iar locurile 1-3 din grupele C şi D în grupa principală II, între 10-15 decembrie. Echipele se vor califica în grupele principale cu punctele acumulate în disputele cu celelalte adversare care ating această fază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române