15.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDoi foști manageri de spital,un ofițer de la Brigada de Operațiuni...

Doi foști manageri de spital,un ofițer de la Brigada de Operațiuni Speciale Brașov și alte 9 persoane reținute în dosarul mitei

12 persoane au fost reținute în Brașov, în dosarul mitei din spitalele COVID-19. Ieri procurorii DNA Braşov au făcut percheziții atât la două unităţi medicale din municipiu, la alte instituţii publice din judeţele Braşov şi din Harghita și la domiciliile unor suspecți. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, printre cei reţinuţi se află doi foști manageri de spitale din Brașov şi un ofițer de la Brigada de Operațiuni Speciale Brașov.
DNA Braşov a confirmat ieri că face cercetări in rem în mai multe spitale din Brașov și Harghita, unde există suspiciuni de corupție în atribuirea unor contracte supraevaluate. Procurării cercetează mai multe persoane sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și a altor infracțiuni asimilate celor de corupție. Prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica în acest caz la suma totală de 1.669.234 lei

- Advertisement -

„Cauza are ca obiect presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare. Pentru atribuirea contractelor preferențiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câștigătoare o anumită firmă. În schimb, persoane din conducerea spitalelor și/sau persoane cu ascendent și influență asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective.
Din cercetări a reieșit că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina