-3.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovLa Brașov, din ianuarie s-ar putea deschide creșele și clasele 0, I,...

La Brașov, din ianuarie s-ar putea deschide creșele și clasele 0, I, a VIII-a și a XII-a

La Brașov, din ianuarie s-ar putea deschide creșele și clasele 0, I, a VIII-a și a XII-a. Cel puțin așa are în plan Primăria.
„Ne gândim la o deschidere parțială a școlilor și mă refer aici la clasele 0, I, a VIII-a și a XII-a. Firește asta depinde foarte mult de evoluția cazurilor Covid-19 la Brașov. Avem pregătit și un set de măsuri, pentru ca revenirea elevilor la școală să se facă în deplină siguranță: în primul rând testarea tuturor dascălilor și montarea unui filtru la intrarea în unitățile de învățământ. Am identificat aceste sisteme, care trebuie să fie doar avizate de Direcția de Sănătate Publică și le vom achiziționa pe loc. Nu este vorba despre bani, avem banii pregătiți pentru achiziția filtrelor care vor fi instalate la intrarea în școli, așteptăm acum doar avizele necesare”, a declarat primarul Allen Coliban.
Decizia de deschidere parțială a școlilor și creșelor din Brașov a fost luată și ca urmare a scăderii numărului de cazuri Covid din Primăria Brașov. „Când am preluat Primăria Brașov erau 26 de cazuri de funcționari infectați cu Covid. Practic era un focar. Prin setul de măsuri pe care l-al luat am reușit să evităm răspândirea virusului și să scădem numărul funcționarilor pozitivi la doi. Bazându-ne pe această experiență credem că putem deschide, cel puțin creșele, în deplină siguranță, în ianuarie. Dar, totul depinde de evoluția incidenței Covid la Brașov”, a declarat Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE