Salată de iarnă
- Advertisement -
Ingrediente: 4 kg varză,2 kg gogoşari,1 kg castraveţi,1 kg ceapă, 1 kg gogonele, 1 kg morcovi, 1l oţet, 250 gr zahăr, 100 gr boabe muştar, 10 gr piper, foi de dafin, sare.
Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă, se spală şi se lasă la zvântat. Se taie varza feliuţe, iar gogoşarii, gogonele, ceapa, morcovii, castraveţii în rondele cât mai subţiri. Cele de ceapă se desfac în inele, castraveţii nu se curăţă. Gogoşarii se aleg bine de seminţe şi fibrele iuţi din interior. Se sărează totul şi se lasă până a 2 a zii. Se scurg de zeamă dar nu se storc, se amestecă cu oţetul, zahărul şi restul condimenteleor. Se pun în borcane, se leagă cu celofan. După 60 zile se pot consuma.