Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi
Ingrediente: 1 kg. peşte, 2 cepe, 5 roşii, 5 linguri de bulion, 5 căţei de usturoi, 3 ardei, ulei, o lămâie, 1 pahar vin alb, boia de ardei, o legătură de verdeaţă, cimbru, sare, piper
Mod de preparare: Peş-tele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine. Se spală, se fac porţii, se sărează şi se presară cu piper. Se aşează într-o tavă unsă cu ulei şi se adaugă printre peşte ceapa şi ardeiul curăţate şi tăiate solzişori. Se dau la cuptor 15 minute. Se adaugă bulionul diluat cu o cană de apă, roşiile tăiate rondele şi aşezate pe peşte, usturoiul tăiat felii, boiaua de ardei, se stropeşte cu vin, se presară cimbru şi se mai lasă la cuptor alte 10 minute. Când peştele este bine pătruns, se scoate tava, se presară verdeaţa. Mod de servire La servire, se adaugă câte o felile de lămâie pentru fiecare porţie.