1.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrima fază, de analiză: Primăria Braşov vrea mai multă digitalizare în...

Prima fază, de analiză: Primăria Braşov vrea mai multă digitalizare în relaţia cu cetăţenii

l Allen Coliban a avut ieri o primă întâlnire tehnică pentru creșterea eficienței relației dintre cetățean și serviciile primăriei, prin mecanisme și interfețe ușor de utilizat pentru cetățeni

Primăria Braşov caută noi soluţii de relaţie online cu cetăţenii. După ce în 2002 şi-a inaugurat propriul site, iar în 2011 numărul serviciilor a crescut semnificativ prin lasarea proiectelor e-funcţionar şi „Primăria la un click distanţă”, acum noul primar vrea mai mult. Astfel, ieri Allen Coliban a avut o primă întâlnire tehnică pentru creșterea eficienței relației dintre cetățean și serviciile primăriei, prin oferirea unor soluții automatizate, cu ajutorul mijloacelor de comunicare online, la solicitările acestora, alegând o firmă cunoscută lui, UiPath. „Am anunțat intenția mea de a deschide o colaborare cu UiPath, una dintre firmele definite ca «unicorni» în domeniul IT – adică o firmă care s-a dezvoltat foarte repede inclusiv pe plan internațional, atât ca portofoliu de proiecte cât și financiar – și o firmă care aduce credibilitate în zona automatizărilor și a eficientizărilor de procese și e foarte important că, iată, Primăria Brașov deschide un pionierat în acest domeniu al administrației publice din România. Eficientizăm procesele primăriei astfel încât să oferim mecanisme și interfețe ușor de utilizat pentru cetățeni și care să le ofere răspuns și soluții într-un timp redus. Este prima fază, o fază de analiză care începe de al a evalua ce avem intern ca infrastructură IT și modul în care UiPath poate oferi mecanisme de eficientizare și de integrare“, a explicat primarul Allen Coliban. Acesta nu a precizat însă de ce s-a îndreptat exact spre această firmă şi în ce mod şi ce timp de contract s-ar putea desfăşura colaborarea.

Caută soluţii noi pentru Primărie

Potrivit reprezentantului UiPath, Ciprian Oțel, scopul întâlnirii a fost de a identifica și de a analiza actualele procese prin care cetățenii iau legătura cu municipalitatea și primesc soluționări sau răspunsuri. „Vrem să vedem unde putem să eficientizăm, să câștigăm cât mai mult, timp pentru operatorii umani, să-i degrevăm de munca manuală și repetitivă care poate nu aduce un plus dacă este soluționată de către un operator uman, și pe care ne gândim să o automatizăm pentru a câștiga mai mult timp pentru aceștia și a le oferi niște servicii de o calitate înaltă cetățenilor. Dar până a ajunge acolo și a discuta de automatizări, mai întâi trebuie să înțelegem, să vedem exact cât de avansat tehnologic este sistemul și de a vedea unde putem interveni punctual pentru a eficientiza acest proces“, a declarat Ciprian Oțel, reprezentant UiPath.

Primăria Braşov are deja „e-funcţionar” şi „Primăria la un click distanţă”

Reamintim că Primăria Municipiului Brașov și-a deschis pagina de internet și a oferit primele servicii on-line în anul 2002, iar numărul serviciilor a crescut semnificativ din 2011, când a început implementarea proiectelor „e-funcționar“ și „Primăria la un click distanță“. Din 2012, este prezentă și pe Facebook, iar ulterior pe YouTube și Instagram. Până la criza pandemiei, unul dintre cele mai importante obstacole în calea digitalizării serviciilor publice a fost cel de ordin legislativ, procedural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE