1.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDe ce nu vin beneficiarii: DAS păstrează tichetele electronice pentru...

De ce nu vin beneficiarii: DAS păstrează tichetele electronice pentru seniori, timp de 60 de zile

l Beneficiarii proiectului sunt persoane cu vârsta de peste 75 de ani și venit sub 800 de lei, precum și persoanele fără adăpost

Direcția de Asistență Socială Brașov va păstra încă 60 de zile la sediul său tichetele electronice, începând cu data de 11 noiembrie, astfel încât timp în care beneficiarii se pot prezenta la această instituție, pentru a intra în posesia lor. Reamintim că beneficiarii proiectului sunt persoane, cu vârsta de peste 75 de ani și venit sub 800 de lei, precum și persoanele fără adăpost.  „Până astăzi s-au distribuit către persoanele îndreptățite un număr de 280 de carduri din totalul celor 765, iar un număr de 47 de persoane au refuzat primirea cardurilor”, a precizat Monica Chelban, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov. Motivul refuzului este legat, în cele mai multe cazuri de neînţelegerea procedurii de utilizare a acesror tichete şi de faptul că vârstnicii nu se pot deplasa ei înşişi la restaurantele sau cantinele din program. Cardurile sunt nominale și sunt finanțate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, program care are ca obiectiv creșterea calității vieții persoanelor dezavantajate sau marginalizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic, pentru mese calde.
Oricine dintre cei îndreptăţiţi să le primească le pot ridica în continuare, în baza actului de identitate şi a cuponului de pensie din care să reiasă că veniturile sunt mai mici de 800 de lei. Documentele se prezintă în original şi în copie. Cardurile vor fi încărcate începând cu luna decembrie, când va fi dată publicității și lista cu locațiile unde pot fi utilizate.
„Pentru respectarea regulilor impuse de autorități în această perioadă, precum și pentru protecția beneficiarilor și a angajaților, Direcția de Asistență Socială Brașov, a creat, pe site-ul www.dasbv.ro, o secțiune specială destinată programărilor online pentru ridicarea cardurilor. În acest sens, se va permite accesul în instituție și se vor distribui cardurile, exclusiv persoanelor care s-au programat în prealabil pe site –ul instituției. Adresa unde se pot face programările este www.dasbv.ro/ programari online/tichet social pentru vârstnici”, spun reprezentanţii DAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE