1.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSpitalul Militar din Brașov va deveni centru de depozitare pentru vaccinuri anti...

Spitalul Militar din Brașov va deveni centru de depozitare pentru vaccinuri anti COVID

Printre viitoarele centre de depozitare ale vaccinurilor anti COVID se află și Spitalul militar „Regina Maria“ din Brașov. Ministerul Apărării Naţionale a primit atribuţii în ceea ce priveşte transportul şi păstrarea viitoarelor vaccinuri anti-COVID, fiind identificate cu această ocazie centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor.  Aceste centre trebuie să dispună DE condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal urmând să fie la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Alte şase spitale militare de urgenţă au fost desemnate drept centre regionale de depozitare. Este vorba despre spitalele militare din Braşov, Timişoara, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa. 
Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.
În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE