-2.8 C
Braşov
Acasă Comunicate Poliția Brașov: 25 noiembrie – Ziua împotriva violenței domestice în România

Poliția Brașov: 25 noiembrie – Ziua împotriva violenței domestice în România

25 noiembrie – Ziua împotriva violenței domestice în România, este ziua în care, anual, autoritățile trag un semnal de alarmă asupra acestui fenomen.
Violența domestică se infiltrează atât în familiile cu educație precară, cât și în cele evoluate, motivul fiind același – dorința de a domina!

Persoanele abuzate au nevoie și dreptul la siguranța în mediul familial, la școală, la locul de muncă, pe stradă, etc.
Pentru ca o persoană abuzată și agresată de partener să își poată mobiliza resursele interioare, energia și abilităţile, pentru a se proteja are nevoie să:
• înţeleagă și să se convingă că a fost prinsă într-un proces de victimizare;
• primească informaţii despre ce este violenţa în relaţie, despre tacticile abuzatorului;
• să înţeleagă efectele și strategiile ei de supravieţuire.
Astfel, sprijinul acordat victimei violenței în familie este foarte important în procesul de separare a acesteia față de agresor, deoarece tentația de a da o nouă șansă abuzatorului este mare.

În cazul conflictelor familiale, poliţia poate acţiona în urma depunerii unei sesizări scrise la sediul unităţii de poliţie de pe raza de domiciliu a victimei, în urma unui apel telefonic la ofiţerul de serviciu al secţiei/unităţii de poliţie locale, a unei solicitări la Serviciul Unic de Apel de Urgenţă 112 (care poate fi făcută de oricine are cunoştinţă de astfel de evenimente negative), a unei sesizări verbale făcută direct la agentul de poliţie din dispozitivul de siguranţă publică şi patrulare sau se poate sesiza din oficiu.

De asemenea, victima trebuie să ştie că poate sesiza cu plângere prealabilă penală organul de cercetare penală sau procurorul. Dreptul de a depune o astfel de plângere are caracter personal şi aparţine părţii vătămate. Plângerea penală prealabilă poate fi depusă şi de un mandatar, caz în care procura trebuie întocmită special pentru acest scop şi trebuie să rămână anexată la plângere pe parcursul procedurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Dinamovistul Magaye Gueye, petrecere în jacuzzi, într-un hotel din Poiana Brașov, cu două femei

Atacantul francez al lui Dinamo, Magaye Gueye, n-a evoluat în meciul de miercuri cu FC Hermannstadt, dar a petrecut, în Poiana Brașov, în compania...

45,5% dintre profesorii și învățătorii brașoveni vor să se vaccineze anti COVID

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a finalizat statistica personalului din învățământul preuniversitar care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anti COVID-19 Urmare a solicitării Ministerului Educației,...

Protest pe schiuri, în Poiana Brașov

„ Tăiați pensiile speciale, nu pădurile! ”, este sloganul sub care va avea loc mâine în Poiana Brașov un protest pe schiuri. Comunitatea Declic...

Școlile se redeschid din 8 februarie

l În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri,...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie