22.4 C
Braşov
AcasăSportAcuzații grave: Hărțuire și proxenetism la lotul feminin de bob al...

Acuzații grave: Hărțuire și proxenetism la lotul feminin de bob al României

l Ioana Gheorghe, membră a lotului olimpic feminin de bob, a lansat acuzații de hărțuire, violență și chiar proxenetism la adresa antrenorului Paul Neagu

- Advertisement -

Un scandal de proporții zguduie lotul olimpic de bob al României. Sportiva Ioana Gheorghe (23 de ani), membră a lotului olimpic feminin de bob, a lansat acuzații deosebit de grave la adresa lui Paul Neagu (66 de ani), antrenorul lotului olimpic. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a solicitat, ieri într-un comunicat de presă, înlocuirea antrenorului lotului olimpic de bob Paul Neagu până la finalizarea anchetei privind incidentele petrecute, duminica trecută, în Letonia unde se afla în pregătire delegaţia României.
Conform informaţiilor vehiculate în mass-media, Ioana Gheorghe l-a acuzat pe Paul Neagu de hărţuire şi agresiune fizică şi verbală şi a solicitat ajutorul poliţiei letone pentru a părăsi hotelul în care era cazată delegaţia României. În plus, logodnicul sportivei l-a acuzat pe antrenor, la „Realitatea Sportivă” de faptul că ar fi proxenet pentru lumea importantă din Constanţa, inclusiv politicieni.
„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a luat cunoştinţă încă de la început de faptele petrecute la Lotul Olimpic de Bob al României, în cantonamentul din Letonia, de la Sigulda, şi dezaprobă orice gest care aduce atingere oricărui sportiv. COSR cere Federaţiei Române de Bob şi Sanie (FRBS) ca până la definitivarea cercetării să numească un nou antrenor care să asigure continuitatea pregătirii pentru componentele Lotului Olimpic de Bob şi participarea la competiţiile internaţionale din calendarul Federaţiei Internaţionale de Bob şi Skeleton. Totodată, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a solicitat în regim de urgenţă Federaţiei Române de Bob şi Sanie să analizeze situaţia şi să acţioneze rapid pentru clarificare şi soluţionare”, se menţionează în comunicatul citat. „COSR îşi exprimă totalul dezacord faţă de astfel de situaţii şi oferă sprijinul total pentru ca sportiva Ioana Teodora Gheorghe să îşi poată continua pregătirea în condiţii de siguranţă până la soluţionarea şi clarificarea situaţiei. Ne manifestăm totala deschidere şi sprijinul necondiţionat pentru ceilalţi sportivi ai Lotului Olimpic de Bob al României. Activitatea lor trebuie să continue, sezonul competiţional este la început iar pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 este în plină desfăşurare. Salutăm orice decizie a persoanelor din anturajul sportivilor care ar putea debloca situaţia, pentru suportul psihic şi mental al acestora”, mai precizează COSR. Preşedintele COSR, brașoveanul Mihai Covaliu, va prezenta situaţia de la lotul olimpic de bob în şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv al COSR, întrunită în regim de urgenţă. „COSR respinge şi retrage orice sprijin persoanelor care încalcă prevederile Chartei Olimpice”, se încheie comunicatul.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ