-2.8 C
Braşov
Acasă National Parlamentarii USR își dau demisia pentru că nu vor pensii speciale

Parlamentarii USR își dau demisia pentru că nu vor pensii speciale

Toți parlamentarii USR, inclusiv deputatul de Brașov, Tudor Benga, își vor prezenta demisia pentru a nu beneficia de pensie specială.
Senatorii și deputații USR au anunțat azi că urmează să demisioneze în bloc din Parlament începând cu ultima zi a actualei legislaturi, liderul Dan Barna susținând că această demisie reprezintă garanția că nu vor beneficia de pensia specială prevăzută de lege.
USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem.
„Timp de 4 ani USR a solicitat în Parlament eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi a pensiilor speciale. (…) Proiectul USR a fost blocat şi ţinut în sertarele Parlamentului. (…) În această dimineaţă grupurile reunite ale USR din Senat şi Camera Deputaţilor au decis cu unanimitate să ne înaintăm demisiile începând cu ultima zi a actualei legislaturi pentru a arăta foarte clar că ceea ce promite USR este urmat de fapte concrete”, a afirmat Barna la Parlament.
Întrebat dacă această demisie garantează că parlamentarii USR nu vor avea pensie specială, liderul USR a confirmat.
”Răspunsul e clar. Normele de aplicare a legii spun că e nevoie de un mandat complet pentru a beneficia de pensia specială. Nu e niciun fel de dubiu aici. Realitatea juridică incontestabilă este că nu poți beneficia de pensie specială dacă nu ai un mandat complet”, a susținut Barna.
Liderul USR a făcut apel la celelalte partide să introducă de urgență în dezbatere proiectul privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. ”Haideți să facem azi ședință de Birouri Permanente Reunite (BPR), mâine să avem plen comun și să adoptăm legea privind pensiile speciale. Mâine putem închide acest capitol rușinos pentru parlamentarismul românesc. Grupurile USR sunt aici, cu demisiile în mâini, și ne vom așeza la coadă pentru a renunța la pensiile speciale. Cer același lucru și de la celelalte partide”, a mai spus Dan Barna.
El a precizat că renunțarea la pensiile speciale va fi una dintre condițiile intrării USR la guvernare după alegeri.
”În această dimineață am decis să ne asumăm nu doar că nu vom beneficia niciunul dintre noi de pensii speciale din această legislatură, dar în egală măsură este o condiție pentru următoarea guvernare și pentru următoarea participare a USR PLUS la guvernare abrogarea prevederilor privind pensiile speciale. Este un angajament de guvernare pe care-l vom respecta și pe care-l vom pune pe masa oricăror negocieri privind o viitoare guvernare”, a mai subliniat Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Dinamovistul Magaye Gueye, petrecere în jacuzzi, într-un hotel din Poiana Brașov, cu două femei

Atacantul francez al lui Dinamo, Magaye Gueye, n-a evoluat în meciul de miercuri cu FC Hermannstadt, dar a petrecut, în Poiana Brașov, în compania...

45,5% dintre profesorii și învățătorii brașoveni vor să se vaccineze anti COVID

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a finalizat statistica personalului din învățământul preuniversitar care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anti COVID-19 Urmare a solicitării Ministerului Educației,...

Protest pe schiuri, în Poiana Brașov

„ Tăiați pensiile speciale, nu pădurile! ”, este sloganul sub care va avea loc mâine în Poiana Brașov un protest pe schiuri. Comunitatea Declic...

Școlile se redeschid din 8 februarie

l În cazul învăţământului universitar, decizia se va lua la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, în virtutea autonomiei universitare Preşedintele Klaus Iohannis a declarat ieri,...

COMENTARII RECENTE

Murdărie mai repede decat curatenie on Zile de iarnă: Cum se curăță zăpada în Brașov
tudor dimulescu on S-a întâmplat la 21 decembrie