6.3 C
Braşov
AcasăCititori(P) HAI PA, capital românesc!

(P) HAI PA, capital românesc!

Autor: Mihai Mohaci, candidat Pro România la Camera Deputaților

Pandemia de SarsCoV-2 este doar un element care accelerează dispariția capitalului autohton și pune pe poziție de forță capitalul vestic, mult mai matur și mai favorizat de guvernații lor cât și, din păcate,  guvernanții noștri. 
Doar în ultimele 10 zile patru locații cu vechime s-au închis în centrul Brașovului și realitatea sumbră este că urmează și altele. 

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România, Roretail, avertizeză că din ce în ce mai multe societăţi comerciale autohtone din domeniul retailului nealimentar intră în faliment, pentru că nu mai pot rezista pe piaţă, primele fiind micile magazine.
„Magazinele din retailul nealimentar încep să închidă definitiv unul după altul, ca într-un joc de domino. Nu este însă un joc, este vorba de branduri locale, de angajaţi şi familiile lor. Vorbim de situaţii disperate şi de antreprenori care nu mai au resurse, financiare şi emoţionale, să reziste. Deja există dificultăţi majore în plata taxelor şi a salariilor, fără a vorbi de chirii şi alte cheltuieli operaţionale. Autorităţile poartă responsabilitatea luării şi implementării rapide a unor decizii care să salveze această industrie, la fel ca în majoritatea statelor europene, care au implementat măsuri de compensare a efectelor devastatoare produse de restricții încă din luna aprilie.”, declară directorul executiv al organizației patronale.

În tot acest timp îmi este adus la cunoștință faptul că un mare lanț comercial din România cumpără apă minerală de la un producător local cu 0,5 lei sticla și o vinde cetățenilor cu aproape 2 lei…Și îi mai impune și taxe de marketing sau de raft pentru că, aia e!, are putere de negociere. Producătorul local are profit de 0,05 lei per sticlă, înainte de taxe, iar vânzătorul are aproape 1 leu, adică cu 2000% (doua mii %!!!) mai mare!

Știm cu toții, este deja o certitudine nu o ipoteză, că marile lanțuri comerciale internaționale își exportă profitul în țara de origine prin tot soiul de contracte de management, ca să fie bonusul CEO-ului de acolo mai mare. Fraierii produc, deștepții fac bani!
Toate guvernele țărilor civilizate își protejează producătorii, au grijă de produsele locale și de capitalul autohton. La noi… estul sălbatic!
În calitate de parlamentar voi continua să propun proiecte de legi care să garanteze protejarea producătorului local, a produselor autohtone și să asigure o bună capitalizare în țara noastră. Nu putem și nici nu vrem să plecăm toți din România. Iubim această țară și trebuie să impunem și aici legi care să ajute la dezvoltarea afacerilor locale exact așa cum fac și țările vestice cu companiile și produsele lor.

Articol comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – FILIALA JUDEȚEANĂ BRAȘOV
Cod AEP: 11200008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române