16.9 C
Braşov
AcasăStiri Brasov24 de utilaje și 90 de tone de material antiderapant la...

24 de utilaje și 90 de tone de material antiderapant la prima deszăpezire în Brașov

După prima ninsoare din acest sezon, utilajele operatorului de salubrizare au ieșit pe teren noaptea trecută și au acționat în municipiu, pe drumul spre Poiana Brasov și in Poiană. În noaptea vineri spre sâmbătă au fost mobilizate 24 de utilaje: 16 autocamioane cu lamă și răspânditor de material antiderapant, 6 tractorașe, care au intrat pe străzile înguste din zonele înalte, și 2 utilaje Unimog care au asigurat deszăpezirea pe Drumul Poienii. În total, pînă sâmbătă seara au fost utilizate 90 de tone de material antiderapant, astfel încât să se poată circula în condiții optime și să nu existe riscul apariției de incidente cauzate de înghețarea carosabilului. Pe drumul spre Poiana s-a acționat și in aceasta perioada, pentru a reduce riscul de accidente.
Ca și anul trecut, pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire este asigurată din cele 3 centre, unde există utilaje și depozite de material antiderapant: str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov.

- Advertisement -

Etapele pentru deszăpezire:
– etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
-etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
– etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.
Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina