0.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn nou punct de testare COVID la Brașov

Un nou punct de testare COVID la Brașov

Un nou punct de testare COVID 19 funcționează, la Brașov, la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, de pe strada Prundului nr. 7-9, lângă Poarta Schei. Punctul de recoltare al probelor este amenajat, de o săptămână, într-unul dintre containerele amplasate chiar în faţa spitalului şi este deservit de personal de specialitate detaşat de la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Braşov.
Dr. Nicuşor Bîgiu, managerul spitalului, spune că acest punct de recoltare este destinat suspectate de a fi infectate și care au trimitere de la medicii de familie şi se programează în prealabil. Kiturile de recoltare sunt puse la dispoziţia spitalului de către DSP Braşov. Deocamdată, probele prelevate de la pacienţi sunt prelucrate în cadrul altor laboratoarelor de analize medicale din oraş, însă ăn termen de o lună va fi pus în funcţiune propriul laborator al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie.
„Am achiziţionat deja echipamentul Real Time PCR, el ne va fi livrat în următoarele zile, însă mai avem de amenajat spaţiul viitorului laborator şi trebuie să mai angajăm medici de specialitate. Facem această investiţie extrem de importantă în ideea creşterii capacităţii de testare a populaţiei din municipiul şi judeţul Braşov, cu ajutorul fondurilor alocate de Consiliul Judeţean în urma rectificării bugetare. În momentul în care laboratorul nostru va fi funcţional, ne dorim să putem funcţiona în două schimburi şi să avem capacitatea de a prelucra câteva sute de teste pe zi”, a declarat dr. Nicuşor Bîgiu. În prima săptămână de când a fost deschis, la acest punct de recoltare a analizelor s-au prezentat 20-25 de pacienţi zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE