Consumul regulat de morcovi poate reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer de sân cu până la 60%. Alte fructe şi legume bogate în betacaroten, precum spanacul, ardeii graşi roşii şi mango, au acelaşi efect. Betacarotenul este un compus chimic ce dă culoare plantelor. Oamenii de ştiinţă recomandă de ani de zile consumul betacarotenului pentru a evita boli grave, precum afecţiunile coronariene şi cancerul. Cel mai nou studiu relevă că beneficiile în ceea ce priveşte cancerul de sîn sînt mai ridicate decît se credea pînă acum. În cadrul studiului, s-a constatat că, la femeile care consumau legume bogate în betacaroten, a scăzut semnificativ riscul de tumori canceroase cu receptori de estrogen negativi, care reprezintă o treime din tumorile canceroase la sân. Pigmentul nu pare a reduce însă şansele unei femei de a face tumori canceroase cu receptori de estrogen pozitivi. Betacarotenul are efecte benefice şi asupra vederii şi sistemului imunitar, însă nu sînt recomandate suplimentele în doze ridicate, întrucît ar putea avea legătură cu cancerul pulmonar.
- Advertisment -