6.7 C
Braşov
Acasă Stiri Brasov Îngrijorare: 36 de morți COVID în patru zile, la Brașov

Îngrijorare: 36 de morți COVID în patru zile, la Brașov

l 221 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate ieri la Brașov, iar rata de infectare din județ a crescut la 6,4

221 de noi cazuri de COVID au fost înregistrate ieri la Brașov, iar rata de infectare din județ a crescut la 6,4 îmbolnăviri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. 
În ultimele patru zile, când DSP a făcut I raportare, și până ieri, ultima raportate, în județul Brașov au fost înregistrate 36 de decese din cauza COVID, adică o medie DE 6 morți pe zi. Pe de altă parte, au fost înregistrate și 1.493 de vindecări de la ultima raportare a DSP, care a fost pe 15 noiembrie.

Secția ATI rămâne plină

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezenta ieri astfel:
■ 11.725 pacienți au fost declarați vindecați
■ 389 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 28 la ATI.
■ 3.248 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 740 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 391 persoane au decedat

751 teste în data de 18 noiembrie

► În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 91.023 teste, dintre care 751 teste în data de 18 noiembrie. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.
► Incidența cumulată a cazurilor confirmate de COVID-19 la 1.000 de locuitori pentru ultimele 14 zile în județul Brașov, calculată de Direcția de Sănătate Publică, este astăzi de 6,40.

Restricții pentru unele localități din județul Brașov

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat ieri Hotărârea nr. 50/19.11.2020, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile, în unele localități din județul Brașov.
Hotărârea prevede următoarele:
Art.1 Având în vedere faptul că rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la 1000 de locuitori, se mențin pentru o perioadă de 14 zile măsurile dispuse prin Hotărârea nr. 39 din 5 noiembrie 2020 emisă de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov în unitățile administrativ-teritoriale Sânpetru, Ghimbav, Prejmer și Victoria.
Art.2 În unitatea administrativ-teritorială Hârseni s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3 la 1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.
Art. 3 Începând cu data de 20.11.2020, ora 0:00 în unitatea administrativ-teritorială menționată la art. 2 se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr.967/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare, precum și măsurile dispuse prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov nr. 30 din 21.10.2020.
Art.4 Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate pentru unitățile administrativ-teritoriale prevăzute la art.1 și 2.
Art.5 Comitetele locale pentru situații de urgență vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și vor dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia.
Art.6 Comitetele locale pentru situații de urgență vor proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Premieră! Sepsi OSK o învinge pe CFR Cluj

Sepsi OSK a detonat bomba în Liga 1. Elevii lui Leo Grozavu au câștigat în n Gruia, scor 1-0 cu CFR Cluj. Este primul...

(P) Ce fel de geantă preferi în funcție de semnul zodiacal!

Chiar dacă afirmăm că astrologia nu ne pasionează deloc, și nu avem decât cunoștințe vagi în domeniu, sunt mulți dintre noi care își încep...

(P) Cum vor arăta sloturile în 100 de ani?

Nu există jucător de cazinou online care să nu fie atras de sloturile pe care le găseşte în paginile din oferta acestuia. Şi nici...

Hochei pe gheață. 12 jucători ai Coronei, convocați la echipa națională a României

În perioada 13-22 mai, naționala României de hochei pe gheață va participa la un turneu internațional în Slovenia la care au mai fost invitate...

COMENTARII RECENTE