0.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovHoria Mihail este noul consilier pe cultură al primarului Allen Coliban

Horia Mihail este noul consilier pe cultură al primarului Allen Coliban

Cunoscutul pianist Horia Mihail, director artistic al Filarmonicii Braşov, artist care a revenit din 2002 la Brașov, ca solist al Filarmonicii, după ce timp de trei ani a fost lector universitar la Universitatea din Boston, este noul consilier pe cultură al primarului Braşovului, Allen Coliban. Acesta a fost prezentat ieri şi a expus câteva dintre ideile sale pentru revigorarea culturii braşovene în următoarea perioadă. „Această colaborare este o mare responsabilitate pentru mine. În ultimii doi ani am avut mai multe discuții cu Allen pe tema culturii, iar acum încep să stabilesc, împreună cu cei cu care mă consult, un moment T-Zero pentru cultura braşoveană”, a spus Horia Mihail. Acesta spune că are în plan o strategie pe aproximativ 90 de luni pentru cultura braşoveană, prima etapă, în perioada imediat următoare, fiind de „diagnostic” şi de stabilire a direcţiilor de urmat.

Planul lui Horia Mihail: să aducă instituţiile de cultură în anul 2020

„Diagnosticul” despre care vorbeşte Horia Mihail are în vedere o analiză a activităţii tuturor instituţiilor de cultură din subordinea Municipalităţii, respectiv a Teatrului „Sică Alexandrescu”, a Operei, a Filarmonicii şi a Teatrului de Copii „Arlechino”. „De exemplu, la Filarmonică, resursele și cheltuielile nu sunt optimizate. De asemenea, în instituțiile de cultură sunt proceduri și fișe de post care fac ca lucrurile să meargă mai mult sau mai puțin bine. Unele organigrame sunt din anii 1980 și apar multe locuri vacante. Sunt și proceduri interne destul de greoaie. De exemplu, pentru un contract repetitiv cu o persoană care asigură lunar servicii este nevoie de fiecare dată de referate și de o serie de documente. Cred că ar fi nevoie ca de o digitalizare a activității, iar pentru asta este nevoie de instruirea oamenilor. Încă mai sunt persoane în instituții care tastează cu două degete, cu câte unul de la fiecare mână”, a spus Horia Mihail.

Horia Mihail propune evaluări externe pentru instituţiile de cultură

Horia Mihail propune, totodată, şi o evaluare externă a instituţiilor de cultură din oraş, astfel încât plusurile şi minusurile să fe stabilite în mod echilibrat şi neutru.  „Acum, evaluarea se face intern și în acest fel suntem cei mai buni dintre cei buni. În mod normal, într-o organizație există un număr mic de persoane care au performanțe deosebite”, a explicat Horia Mihail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE