19.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovZece percheziții în Brașov, pentru anihilarea unei rețele care golea carduri bancare

Zece percheziții în Brașov, pentru anihilarea unei rețele care golea carduri bancare

Zece percheziții au loc în Brașov și câte una în Ilfov și București, iar polițiștii aduc la audieri 14 persoane, 11 în Brașov și 3 în București, în urma unor sescinderi care vizează destructurarea unei rețele specializate în infracțiuni informatice. Membrii rețelei acționau prin substituirea cartelelor SIM și ar fi intrat în conturile bancare și cele de pe rețelele de socializare ale unor 50 de victime. Prejudiciul produs în acest caz depășește 100.000 de lei.
Suspecții ar fi înlocuit cartelele SIM alocate clienților de către companiile de telefonie mobilă pentru a prelua controlul asupra numărului de telefon al persoanelor vătămate.
„Aceștia ar fi contactat succesiv operatorii call-center din cadrul rețelelor de telefonie mobilă, de la care ar fi primit date parțiale privind codurile de acces. După ce era obținut controlul asupra numărului de telefon, cei în cauză ar fi schimbat credențialele de acces la diverse conturi deținute de persoanele vătămate, iar ulterior ar fi obținut detalii referitoare la conturile deschise pe platforme de socializare, precum și informații legate de conturile bancare”, susțin polițiștii.
Aceștia ar fi accesat apoi conturile de internet banking ale victimelor, ar fi postat pe paginile acestora de socializare sau ar fi transmis mesaje private persoanelor din listele de prieteni ale victimelor, solicitând transferuri de bani în conturi deschise la companii de carduri preplătite.
Cele 14 persoane sunt duse la sediul DIICOT pentru audieri, fiind cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, fals informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina