-3.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPandemia nu-i sperie pe turiștii care vor să vină la Brașov

Pandemia nu-i sperie pe turiștii care vor să vină la Brașov

l Mai bine de jumătate din locurile de cazare în Poiana Braşov şi în zona Bran-Moieciu, ocupate pentru minivacanţa de 1 Decembrie

Peste jumătate din locurile de cazare din două zone preferate de turişti în judeţul Braşov – Poiana Braşov şi Bran-Moieciu – au fost ocupate pentru minivacanţa de 1 Decembrie. Roxana Cojocea, preşedinte al Asociaţiei Turism Poiana Braşov, a precizat pentru Agerpres că, în această staţiune, locurile de cazare pentru apropiata minivacanţă sunt ocupate în proporţie de 70%, iar preţurile pentru serviciile de bază sunt comparabile cu cele de anul trecut, fiind „pentru toate buzunarele”.
Anul acesta, diferenţele de preţ sunt date de restricţiile privind utilizarea facilităţilor – spa-uri, locuri de joacă etc – care, în anii trecuţi, puteau fi achiziţionate în pachetele de servicii pentru astfel de sejururi.

50% din pensiunile din Bran sunt arvunite

În ce priveşte zona Bran-Moieciu, preşedintele ANTREC, Maria Stoian, a declarat că, în prezent, locurile de cazare sunt ocupate în proporţie de aproximativ 50% în pensiunile din zonă. În ce priveşte preţurile, Stoian a precizat că nu s-a pus problema unor majorări şi a precizat că marea majoritate a patronilor de pensiuni au negociat cu clienţii ca, în cazul în care aceştia sunt nevoiţi să renunţe la rezervare, din motive proprii – ca, de exemplu, unele medicale – sau din cauza unor situaţii neprevăzute care intervin la aceste unităţi de cazare, vacanţa lor să fie reprogramată pentru o dată ulterioară, fără ca sumele plătite să fie returnate.

Fără colindători

De asemenea, Stoian a menţionat că anul acesta s-a renunţat, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, la evenimentele organizate, în mod tradiţional, de sărbători – de genul colindatului – singurele activităţi posibile în sezonul rece fiind plimbări cu căruţa ori, dacă vremea va fi favorabilă, cu sania, care nu presupun participarea în comun a unui număr mai mare de 4 persoane. Însă unele pensiunile din zonă îşi menţin oferta de meniuri tradiţionale pentru turişti, atât pentru minivacanţa de 1 Decembrie, cât şi pentru Sărbătorile de iarnă.

Rezervări, de Crăciun

În ce priveşte rezervările de Crăciun, atât reprezentanta asociaţiei hotelierilor din Poiană, cât şi cea a ANTREC au precizat că există deja un număr de rezervări considerabil.
Conform lui Cojocea, deocamdată, hotelierii aşteaptă luna decembrie să vadă dacă nu vor fi impuse restricţii suplimentare de Crăciun şi Anul Nou, dar şi să aibă o imagine despre ce se va întâmpla, la sfârşitul acestui an, în privinţa sezonului de schi, mai ales că, anul trecut, Sărbătorile de iarnă s-au desfăşurat în Poiană fără zăpadă. În ce priveşte Branul, conform lui Stoian, deja sunt ocupate aproximativ 60% din locurile de cazare pentru sărbătorile de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE