24.1 C
Braşov
AcasăNationalMesajul președintelui: Strategia de vaccinare anti COVID-19 va fi făcută publică săptămâna...

Mesajul președintelui: Strategia de vaccinare anti COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare

l Coordonator al campaniei va fi medicul Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central

- Advertisement -

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 va fi făcută publică săptămâna viitoare, a anunțat aseară președintele Klaus Iohannis.„După elaborarea strategiei de vaccinare antiCOVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. A fost desemnat un coordonator al campaniei, dl Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central“, a declarat Iohannis.

Vaccinarea se va face etapizat

Vaccinarea se va face etapizat și va începe cu anumite grupe de populație stabilite pe criterii epidemiologice și medicale. „E vorba, într-o primă fază de personalul medical în primă fază, grupele de risc, sectoare esențiale precum educație, siguranță națională, transporturi, energie”, a spus președintele, fără a intra în detalii.

Organizarea vaccinării

- Advertisement -

Șeful statului a precizat, totodadată, că au fost stabilite măsurile generale pentru organizarea vaccinării, care țin cont de condițiile specifice de transport și stocare, dar și modul în care vor fi organizate echipele care vor administra vaccinul, locurile unde acest lucru se va face și programarea populației.
„Am solicitat experților să comunice clar și transparent aceste măsuri personalului medical și populației. E deosebit de important să combatem dezinformarea și fake news-urile care au un efect manipulatoriu profund nociv. Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă”, a mai spus președintele.

Vinovați pentru tragedia de la Piatra Neamț

Klaus Iohannis a arătat spre PSD, partid pe care l-a indicat drept vinovatul moral pentru tragedia de la Piatra Neamț. „Există și un vinovat moral, cel care a blocat guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătății cetățenilor noștri. În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autoritățile locale pesediste – este un adevăr pe care trebuie să îl spunem – au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spirit electoral. La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății. Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime. Această situație nu poate continua așa”, a subliniat președintele.

Care e diferența dintre PNL și PSD?

PNL a ratat șansa depolitizării managementului spitalelor, i s-a spus președintelui în conferința de presă. „Care e diferența dintre PNL și PSD în această privință?“ „Argumentația e foarte simplă: atunci când vom avea o nouă majoritate în jurul PNL voi avea un guvern cu care voi putea lucra foarte bine și mă voi implica personal pentru modernizarea sistemului de sănătate. Anul acesta am avut un guvern minoritar, cu o opoziție majoritară care controlează Parlamentul și a boicotat guvernul, această majoritate PSD-istă care și-a schimbat haina, dar năravul nu“, a răspuns Iohannis.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ