13.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎn două schimburi: Cum funcționează centrul de testare COVID din Noua

În două schimburi: Cum funcționează centrul de testare COVID din Noua

l Pentru a respecta normele la centrul aflat la parterul Centrului pentru Persoane Vârstnice, și coordonat de Direcţia de Asistenţă Socială Braşov, a fost necesar un parteneriat între Primăria Brașov cu Spitalul de Pneumoftiziologie

- Advertisement -

Primăria Braşov s-a asociat cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov pentru a putea pune în funcţiune centrul de recoltare a probelor pentru testele COVID-19, amenajat la Centrul de Vârstnci de pe strada Gladiolelor, și care este deschis de ieri. Municipalitatea a răspuns astfel unei solcitări venite din partea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care a cerut un astfel de parteneriat pentru respectarea unor măsuri birocratice.

Cadrele medicale din sistemul şcolar, detaşate la Spitalul de Pneumoftiziologie

Astfel, centrul pentru recoltare a probelor în vederea testării COVID funcţionează din această săptămână în două schimburi, la parterul Centrului pentru Persoane Vârstnice coordonat de Direcţia de Asistenţă Socială Braşov, la Noua. Centrul deserveşte zona Astra şi zona cartierului Noua, aici lucrând cadre medicale angajate, în mod normal, la cabinetele şcolare şi ale grădiniţelor. Pe perioada cât lucrează la acest centru însă, asistentele şi medicii de aici sunt detaşaţi la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.  

Izolator de COVID, pentru persoanele fără adăpost la Centrul DAS de la Noua

- Advertisement -

Tot începând din această săptămână, la Centrul pentru Persoane Vârsnice funcţionează pe deplin şi o zonă de izolare pentru persoanele fără adăpost, care se infectează cu SARS-CoV-2. Oamenii străzii vor sta într-un izolator, timp de 14 zile. De altfel, aici sunt deja cazaţi patru dintre beneficiarii Centrului pentru Persoane Fără Adăpost de pe strada Zizinului, care au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2.  
Acest izolator se află însă pe trasee separate de centrul de colectare, precum şi de centrul unde sunt cazaţi vârstnici, fiind amplasat la parter şi la etajul al II-lea, în corpul C al clădirii. Centrul de izolare prezentivă de pe strada Gladiolelor are o capacitate de 44 locuri și va fi tot în coordonarea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Brașov.
Conform deciziei luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, persoanele care vor fi izolate aici vor beneficia de o alocaţie de hrană de 30 lei/zi, în sistem catering. De paza și de menținerea ordinii în noul centru se va ocupa Poliţia Locală Brașov.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina