4.1 C
Braşov
AcasăSportACS SR Brașov, victorie la pas: Cenk Firat și Horia Popa ...

ACS SR Brașov, victorie la pas: Cenk Firat și Horia Popa au demolat Cetate Râșnov

Autor: Adi MARICA

l Dubla lui Cenk și reușita lui Horia Popa au asigurat o victorie clară a echipei brașovene în fața unui adversar apatic

După o serie de trei meciuri slabe, ACS SR Brașov a încheiat anul cu o victorie clară, scor 3-0 în derbiul județean cu Cetate Râșnov. Golul lui Cenk Firat din debutul jocului a dat peste cap toate planurile adversarului. Golul a venit după o centrare a lui Răducanu, Iordache a reluat cu capul din șase metri, Petrescu a respins în transversală, iar Cenk Firat a înscris, din cădere, cu un șut la colțul lung (11). Drugă a trimis primul șut pe spațiul porții lui Căucă din lovitură liberă de la 25 de metri, după care a brașovenii s-au desprins prin golul lui Horia Popa, servit de Iordache, iar căpitanul stegarilor a marcat cu un șut plasat la colțul lung. Până la pauză, Staicu a irosit un contraatac 3 contra 2 cu o finalizare modestă, iar Horia Popa a ratat o ocazie uriașă de realiza dubla în minutul 45, servit ideal de Păduraru. În partea secundă, jocul a scăzut mult în intesitate. Ocaziile au apărut tot la poarta oaspeților, dar Păduraru și Horia Popa au ratat două șanse bune de a marca. Cenk a înschis tabela în minutul 73, servit excelent de Horia Popa. De cealaltă parte, râșnovenii au avut șansa golului de onoare pe final, dar bara l-a salvat pe Căucă la capul lui Cătălin Dinu, după o recentrare a lui Rareș Mihai (87).

Liviu Nicolae: „Urmează o perioadă de linişte“

La final, antrenorul Liviu Nicolae a remarcat atitudinea jucătorilor săi în acest meci.„Trebuie să remarc atitudinea pe care au avut-o băieţii, ce pe care au arătat-o în majoritatea meciurilor din această toamnă. Am arătat cum trebuia să arătăm la toate partidele de pe teren propriu. Este foarte important că am reușit să câștigăm acest meci. Era un joc împotriva unei formații care se află în zona retrogradării şi care ştiam că va face totul pentru a se impune. Urmează o perioadă de liniște, în care putem analiza ce a fost până acum. Aşteptăm ca în 2021 să putem continua drumul pe care l-am început, iar lucrurile să se îmbunătăţească”, a spus Liviu Nicolae.

Horia Popa: „Victoria este pe deplin meritată“

Căpitanul Horia Popa spune că victoria contra Râșnovului este pe deplin meritată.
„ A fost un meci pe care l-am controlat de la un capăt la celălalt, astfel că victoria este pe deplin meritată. Am terminat pe podium, cu un golaveraj foarte bun. Sunt lucruri pozitive din prima parte a sezonului. Urmează o perioadă de vacanță, după care ne vom întoarce la treabă şi vom pregăti partea a doua a campionatului pentru a câştiga cât mai multe meciuri şi pentru a ne putea bucura la finalul sezonului”, a declarat Horia Popa.„Am pregătit bine acest meci. Mi-am dorit să marchez şi sunt fericit că am reuşit să o fac de două ori şi că echipa a câştigat cele trei puncte“, a spus și Cenk Firat.

Romeo Surdu e dezamăgit: „Mă așteptam la altceva!“

De cealaltă parte, Cetate Râșnov a terminat în genunchi anul. Cu oscilații mari de la joc la joc, elevii lui Romeo Surdu vor ierna pe penultimul loc în C5, cu doar 6 puncte. Mult prea puțin pentru pentru o echipă cu pretenții la podiumul seriei. După o evoluție bună în meciul cu Odorheiu Secuiesc, râșnovenii s-au prezentat pe Tineretului mai mult cu gândul la vacanță. Portarul titular, Sorin Gavriș, s-a accidentat la încălzire, astfel, că în ultimul moment a fost titularizat Petrescu. Surdu a improvizat și la mijlocul terenul și a surprins cu poziționarea lui Cătălin Dinu. Mutarea nu s-a dovedit inspirată, Dinu fiind un atacant de careu, astfel că retragerea sa a scăzut mult din forța de atac a echipei. Extrem de dezamăgit de prestația echipei sale pe Tineretului, Romeo Surdu, și-a taxat jucătorii. „Prea multe nu sunt de spus după un astfel de joc. Am pregătit ceva la antrenamente, iar la joc a fost cu totul altceva. Este adevărat că am avut o perioadă grea, cu jocuri solicitante din 3 în 3 zile, dar asta nu e o scuză. Sincer, mă așteptam la altceva la acest ultim joc“, a spus Romeo Surdu.

ACS SR Brașov – Cetate Râșnov 3-0

Au marcat: Cenk Firat 11, 72, Horia Popa 36

ACS SR Brașov: Căucă- Răducanu, E. Rența (85 Dumitrivici), I. Șerban, Mitu (90 Gomboș) – Păduraru (80 Răchișan) , Burlacu, Fekete (85 Csongor) – H. Popa, Cenk (90 Dobrean), Iordache
Antrenor: Liviu Nicolae

Cetate Râșnov: Petrescu – Suciu, Potecu, Căpățână, S. Marin (39 Dobre) – David, Drugă, C. Dinu – Coman (69 Botea), Vîrlan (75 Furțea), Staicu (75 Rareș Mihai)
Antrenor: Romeo Surdu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române