19.7 C
Braşov
AcasăNationalControale în toate secțiile ATI pentru verificarea instalațiilor și conectarea aparaturii

Controale în toate secțiile ATI pentru verificarea instalațiilor și conectarea aparaturii

Toate secțiile de terapie intensivă la nivel național vor fi verificate începând de luni de echipe mixte ale DSP și IGSU, potrivit unei informări de presă transmise în urmă puțin timp de guvern.
Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri de lucru care a avut loc duminică dimineața la Palatul Victoria și la care au participat premierul Orban, miniștrii Sănătății și Afacerilor Interne, șefii DSU și IGSU, dar și directorul Inspecției Sanitare de Stat.

- Advertisement -

”S-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale”, a transmis Guvernul.

Potrivit sursei citate, în cadrul ședinței de la Palatul Victoria a fost realizată analiza intervenției în cazul tragediei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, stadiul transferului pacienților supraviețuitori și a fost solicitată colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Decizia vine după ce, sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu la secţia de ATI, unde erau internaţi pacienţi cu COVID-19.

- Advertisement -

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, azi, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina