17.2 C
Braşov
AcasăNationalZece persoane au murit într-un incediu izbucnit în secția ATI COVID de...

Zece persoane au murit într-un incediu izbucnit în secția ATI COVID de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece persoane și-au pierdut viața sâmbătă seară și alte șapte, printre care doi medici și o asistentă, au fost rănite, aflându-se în stare critică, în urma izbucnirii unui incendiu la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Medicii și asitenta au intrat în flăcări pentru a salva pacienții
Atât pacienții decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi de Covid-19 și erau intubați la terapie intensivă.
unul dintre medici, medicul de gardă din secția de Terapie Intensivă are arsuri – după ultima evaluare făcută de medicul plastician – pe 40% din suprafața corpului, dintre care 15-20% arsuri de gradul IV pe membre. Combinezonul medicului a luat foc în timp ce încerca să salveze un pacinet. Celălalt medic are arsuri pe mâini și este posibil să-și piardă un deget. Răniții sunt transferați la Iași. Potrivit coordonatorului UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, şapte persoane care au fost afectate de incendiul izbucnit la Spitalul Judeţean Neamţ vor fi transferate la două spitale din Iaşi. Conform acesteia, spre spitalul din Piatra Neamţ au plecat două autospeciale transport victime multiple şi două autospeciale de terapie intensivă. În pregătire se mai află o autospecială de terapie intensivă mobilă şi una de transport victime multiple.
„Aducem deocamdată şapte pacienţi, din care unul care a suferit arsuri şi şase care au Covid-19”, a informat Diana Cimpoeşu, citată de Agerpres. Cei opt pacienți din salonul alăturat nu au suferit din cauza incendiului, vor fi transferați către spitalul modular din Lețcani de la Iași. Despre cauza incendiului, ISU Neamț prognozează, ca primă evaluare, un scurtcircuit. Ministrul sănătății Nelu Tătaru a plecat de urgenâî la Piatra Neamț, cu o echipă, penr a evaua situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române