12.4 C
Braşov
AcasăCititoriSfaturi practice pentru zugrăvit

Sfaturi practice pentru zugrăvit

Dacă aveţi o locuinţă nouă, care a ajuns în etapa de finisare şi decorare, există mai multe modalităţi de pregătire a pereţilor înainte de zugrăvire (în funcţie de tipul acestora) şi mai multe tehnici de aplicare a vopselelor. În ceea ce priveşte nuanţele şi combinaţiile de culori folosite pentru vopsit, gusturile nu se discută, se execută.
n Primul lucru care trebuie ştiut este acela că, în funcţie de tipul de perete ce urmează a fi vopsit, se aplică un tratament special. Pereţii de rigips se chituiesc şi apoi li se aplică un strat de glet special. Urmează o perioadă de „respiro“, în care se aşteaptă uscarea. Abia după această procedură se poate aplica amorsa.
n În cazul pregătirii pereţilor din tencuială, este nevoie de un strat de glet, şmirgheluire ulterioară şi aplicarea amorsei. Dacă peretele a mai fost vopsit, este necesară înainte de orice înlăturarea stratului vechi de vopsea, praf sau alte impurităţi, prin spălare cu apă şi detergent sau, şi mai bine, cu săpun de casă. Spălarea se face cu ajutorul bidinelei.
n La vopsirea cu lavabil bine să fie aplicate două straturi de vopsea, pentru o acoperire uniformă a peretelui şi pentru o culoare clară. În funcţie de tipul de vopsea folosit, pentru o cameră de 15-20 mp (adică aproximativ 60 mp de vopsit) este necesară o cantitate de 20-25 kg de vopsea. Nu există un sens anume de manevrare a trafaletului în timpul operaţiunii de vopsire. Cu toate acestea, pentru rezultate deosebite se recomandă vopsitul în „w“ la aplicarea primului strat, iar apoi o uniformizare în sens orizontal, respectiv vertical. Temperatura ideală la care este bine să fie făcută vopsirea este de 25-30 de grade.

Articolul precedentSfat Expres: Usturoiul, vaccin natural
Articolul următorBancul zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române