16.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTVR îl împunge cu coarnele „Cerbului de Aur“ pe ...

TVR îl împunge cu coarnele „Cerbului de Aur“ pe Allen Coliban

Primarul Brașovului a declarat într-un interviu că festivalul nu se va mai ține în Piața Sfatului și poate deloc, pentru că e mai mult un eveniment de tocat bani publici

- Advertisement -

Primarul Brasovului, Allen Coliban, a anunțat miercuri că nu mai este de acord ca festivalul „Cerbul de Aur” să mai fie organizat în Piața Sfatului. Și poate deloc, pentru că e mai mult un eveniment de tocat bani publici . „Cred că necesita o regândire (,,,), o redefinire a lui. Poate într-un alt cadru, poate într-o altă dimensiune, cu un alt buget. ‘«Cerbul de aur» este o tradiție, dar cu siguranță nu își mai are rostul în Piață Sfatului, să blocheze tot centrul orașului, pentru că nu este un festival care să atragă cu adevărat. Nu e un magnet pe zona culturală. Este o discuție pe care ar trebui să o rezolve o analiza și o strategie și de aceea avem nevoie de un manager cultural în Primărie. Și am în vedere pe cineva, dar toate la timpul lor”, a declarat Coliban într-un interviu pentru Agerpres. În 2018, de pildă, „Cerbul de Aur” a înghițit un milion de euro din banii publici. Și în 2019 aproape la fel. Și a blocat Piața Sfatului, zona 0 a Brașovului, în fiecare an, în plin sezon turistic, timp de o lună. Pentru ediţia din 2018 Festivalului „Cerbul de Aur“, pe lîngă Piaţa Sfatului care a fost cedată în folosinţă gratuită, Primăria şi Consiliul Judeţean Braşov au alocat 1,1 milioane de lei, sumă care a acoperit chetuielile de cazare şi protocol. Tot autorităţile locale au suportat şi cheltuielile cu utilităţile. Guvernul a alocat 4,6 milioane de lei pentru premii şi vedetele invitate.

Iritată de declarațiile lui Coliban, conducerea TVR l-a împus azi cu coarnele „de Aur“ pe primarul Brașovului printr-un comunicat din care ar trebui să înțelegm că atunci când vine vorba de festival, TVR e stăpânul Brașovului.
„TVR a luat act de declarațiile făcute de primarul Brașovului Allen Coliban (USR PLUS) într-un interviu acordat recent și dorește să facă următoarele precizări:
TVR a luat act de declarațiile făcute de primarul Brașovului Allen Coliban (USR PLUS) într-un interviu acordat recent și dorește să facă următoarele precizări:
1. Cerbul de Aur este un concept și brand al Televiziunii Române. Nimeni nu poate interveni în modificarea lui. Deci nici primarul ales al Brașovului.
2. Festivalul Internațional Cerbul de Aur a contribuit la faima Brașovului, pe plan intern și internațional, mai mult decât orice altă manifestare culturală. Și la bunăstarea acestui frumos oraș. Ar trebui să dezvoltăm aceste direcții în beneficiul tuturor.
3. Cerbul de Aur a fost întotdeauna rezultatul unui parteneriat tradițional, puternic și pozitiv, între Televiziunea publică, Ministerul Culturii, Consiliul Local și Consiliul Județean Brașov. Televiziunea Română rămâne în așteptarea unui dialog aplicat, constructiv și deschis despre potențialul generos și continuitatea acestui Festival. De altfel, managementul TVR va include organizarea acestui Festival în proiecția bugetară a anului viitor.
4. Și pentru că a fost menționat cuvântul ”tradiție” vă reamintim că Cerbul de Aur este singurul Festival din România, transmis in direct, cu o istorie de peste șaizeci de ani și cu un palmares de nouăsprezece ediții. Este unul dintre primele festivaluri de interpretare din Europa. La ei, organizatorii, miniștrii, primarii, nu se ating de conceptul acestora, locațiile sunt consacrate și nimeni nu se gândește la înlocuirea lor. Ci la dezvoltarea lor. Tradiția înseamnă continuitate”, se arată în comunicatul TVR.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina