6.7 C
Braşov
AcasăSportCrosul 15 Noiembrie a fost anulat

Crosul 15 Noiembrie a fost anulat

„Din păcate, anul acesta nu mai putem să ţinem Crosul 15 Noiembrie, un eveniment care a avut o tradiţie şi s-a ţinut în fiecare an, începând cu 1990. În situaţia actuală, din cauza epidemiei de Covid, care ne-a dat peste cap pe toţi, a trebuit să luăm această măsură de anulare a acestei competiţii care, după cum se ştie, a avut în fiecare an o participare foarte numeroasă”, a anunţat Marius Boeriu , preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie. Este singura oară în 30 de ani când crosul care amintește de revolta brașovenilor din 15 Noiembrie 87 nu va avea loc la Brașov.
Pandemia limitează și alte manifestări dedicate primei mişcării anticomuniste din România. „O să avem o comemorare, la care ne limităm la un număr redus de persoane. Nu va fi slujbă religioasă, din partea asociaţiei noastre vor fi maxim 4 persoane şi a solicitat ca fiecare entitate care vrea să ne fie alături să desemneze un singur reprezentant. De la ora 17,30, vom face nişte proiecţii laser cu ajutorul cărora să transmitem mesaje referitoare la evenimentul istoric Braşov 1987”, a mai precizat Marius Boeriu.
Crosul 15 Noiembrie are un traseu de 5 km care refac drumul pe care l-au urmat muncitorii de la Steagu Roşu, duminică, 15 noiembrie 1987, zi în care au fost primii români care au strigat ,,Jos, Ceaușescu!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române