8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTurism 4.0: Hub de Inovare în Turism la Braşov

Turism 4.0: Hub de Inovare în Turism la Braşov

l Hubul pentru Inovare în Turism își propune să fie un spațiu dedicat celor care vor să inoveze și să lanseze noi servicii sau produse care să susțină relansarea sectorului turismului

Compania de consultanță Iceberg și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov (AMB) au lansat la Brașov Hubul pentru Inovare în Turism (HIT). HIT își propune să fie un spațiu dedicat celor care vor sa inoveze și să lanseze noi servicii sau produse care să susțină relansarea sectorului turismului după provocările din 2020. Hub-ul va facilita networkingul, cooperarea, colaborarea, generare de idei, crearea de soluții și va oferi spațiu de lucru pentru startup-uri și inovatori din sectorul turismului (în măsura în care utilizarea spațiului va fi permisă de evoluția pandemiei). HIT va face parte din ecosistemul de inovare al Centrului de Inovare Digitală FIT, structură în cadrul căreia cele două organizații inițiatoare sunt membri. 

Hub-ul se află pe str. Michael Weiss

Spațiul Hub-ului este localizat în centrul istoric al Brașovului, pe strada Michael Weiss nr. 31 și are o suprafață de aproximativ 200 mp. Este dotat cu spatii de lucru cu o capacitate de 12 posturi de lucru în condiții normale, spațiu pentru evenimente cu o capacitate de 50 de participanți, spatii administrative și de socializare. Spațiul a fost pus la dispoziție de AMB, în timp ce mobilarea a fost făcută de Iceberg. În cadrul HIT vor putea fi desfășurate diverse evenimente și programe dedicate susțineri antreprenoriatului din domeniul turismului și din sectoarele conexe, cu este, de exemplu cel alimentar.

Program de accelerare a startup-urilor de inovaţie în turism

Cu aceasta ocazie HIT Brașov lansează și primul program de accelerare pentru startup-uri și inovații în sectorul turismului. Având un calendar de 12 săptămâni, programul își propune să susțină în perioada 07.12.2020 – 12.03.2020 startup-uri și inovatori, care propun produse și servicii ce răspund provocărilor actuale din cele două sectoare prin mentoring, training și acces la piață și investitori. Beneficiarii finali ai acestei inițiative vor fi atât antreprenorii din domeniul turismului si din industria alimentară care sunt afectați de criza generată de coronavirus dar si turiștii ce vizitează Brașovul precum și locuitorii Zonei Metropolitane Brașov, în calitate de rezidenți ai unei destinații turistice.
„Turismul și industria alimentară sunt cele două sectoare cheie din economia Zonei Metropolitane Brașov care au avut de suferit în acest an. În mod evident ele vor trebui să se adapteze și să inoveze pentru a supraviețui și pentru a renaște, iar prin ceea ce ne propunem să facem la HIT, vrem să accelerăm acest proces. Sperăm ca în 2 ani, prin ceea ce vom genera în acest spațiu și prin acest program, aceste sectoare să fie mai dinamice și mai puternice decât erau înainte de pandemie” a declarat Dragos David, director AMB. „Problemele cu care se confruntă astăzi turismul și alimentația din Brașov pot fi transformate în oportunități. Ca oricare sector economic cu tradiție, cele două industrii aveau un modus operandi destul de conservator și acum avem șansa să ne folosim de această criză provocată de pandemie pentru a inova, a integra noile tehnologii și a lansa noi produse și servicii. Pe termen mediu și lung ne propunem să dezvoltăm la Brașov primele servicii și produse bazate pe conceptul de turism 4.0, în care datele digitale sunt utilizate pentru a îmbunătăți experiența turistică și pentru a crește valoarea adăugată a serviciilor.” a declarat, la rândul său Ionut Țața, CEO Iceberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române