13 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Sufleu de tăiţei cu mere

Ingrediente: 1/2 kg mere, 4-5 linguri zahăr, 1 linguriţă gris sau făină, coajă de lămâie, 200 g tăiţei, 1 litru lapte, 1 ou, 2 linguri pesmet, zahăr vanilat, câteva nuci macinate
Mod de preparare: Se fierb tăiţeii în laptele clocotit cu jumătate cantitate de zahăr, până când absorb complet laptele. Separat se îngroaşă un pahar lapte cu o linguriţă făină sau de gris. Se ia de pe foc, se amestecă cu gălbenuşul, cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se amestecă tăiţeii strecuraţi cu merele tăiate felioare şi cu crema de lapte, se adaugă albuşul spumă şi pesmetul. Se toarnă într-o forma unsă şi se coace o ora la foc potrivit. Mod de servire: Se serveşte presarat cu câteva nuci măcinate .

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 11 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române