17.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDirectorul DSP Braşov: Toate paturile ATI pentru bolnavi COVID-19 sunt ocupate

Directorul DSP Braşov: Toate paturile ATI pentru bolnavi COVID-19 sunt ocupate

În prezent, a explicat astăzi dr. Andrea Neculau, directorul executiv al DSP Brașov, există 28 de locuri ATI pentru pacienţi COVID-19 la Spitalul Judeţean, toate acestea fiind ocupate de pacienţi care, o parte necesită intubare şi alta terapie ventilatorie non-invazivă. Alte două locuri unde poate fi efectuată această terapie sunt puse la dispoziţie în spitalul din Făgăraş, 3 la Maternitate, care deservesc patologia specifică şi 2 la Spitalul de Copii. Cele 5 locuri ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase sunt în curs de autorizare, iar alte două ar urma să fie puse la dispoziţia pacienţilor la Spitalul din Săcele, unde există posibilitatea efectuării terapiei ventilatorii.
DSP Brașov este restantă cu aproximativ 300 de anchete epidemiologice, care, însă, începând de marţi, sunt recuperate cu ajutorul celor 50 de cadre medicale din cadrul cabinetelor școlare, în contextul în care toate unităţile de învăţământ sunt în scenariul roşu, a mai precizat dr. Andrea Neculau, astăzi, într-o conferință de presă.

,,În acest moment, nu ar trebui să existe, într-un spital, pat care să nu aibă acces la oxigen. Practic toate spitalele din Braşov îngrijesc pacienţi cu COVID”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dr. Andrea Neculau Ea a precizat că toate paturile ATI pentru bolnavi cu COVID-19 sunt ocupate şi mulţi pacienţi trebuie să fie transferaţi în alte judeţe, precizând că, în prezent, sunt disponibile 35 de locuri în patru spitale, dintre care două la cel de copii.
„Este un efort continuu de a îmbunătăţi accesul la oxigen, nu numai pe paturile ATI. Presiunea pe care am transmis-o, am pus-o pe toate spitalele a fost să crească numărul de paturi la care există gură de oxigen şi acest lucru creşte în fiecare zi. Practic, în acest moment, nu ar trebui să existe pat şi loc într-un spital la care să nu aibă acces la oxigen, pentru că, în acest moment, în spital (…) ar trebui să ajungă doar pacienţi cu simptome severe. Este un moment foarte dificil şi sunt foarte multe situaţii zilnice în care pacienţi din UPU nu-şi găsesc locul în spitalele noastre şi sunt transferaţi către alte judeţe. De aceea, invitaţia avansată tuturor spitalelor este ca, pe secţiile tampon, unde sunt pacienţii suspecţi, până la identificarea unui loc, să fie reţinuţi. Practic, trebuie reţinut faptul că, în toate spitalele din Braşov, se îngrijesc pacienţi COVID”, a afirmat Neculau.
Directorul DSP Braşov a ținut să precizeze că relaţia pacienţilor COVID cu autoritatea sanitară este „ administrativă” şi nu medicală, toate persoanele confirmate fiind sub supravegherea medicală a medicilor de familie în cazul celor izolaţi.
„Discuţia cu DSP este una administrativă şi nu medicală. Dacă suntem în întârziere, suntem cu probleme administrative, nu şi medicale şi aceste probleme administrative le vom recupera (…) Cum a ajuns o şcoală în scenariul roşu, am cerut şi am primit ajutor (…) Până atunci, noi am lucrat cu 20 de persoane, iar 20 de persoane să sune la 200 de persoane într-o singură zi este imposibil”, a explicat dr. Neculau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române