15.3 C
Braşov
AcasăCititori(P) Echipamente de bucătărie necesare pentru deschiderea unei afaceri în domeniul culinar

(P) Echipamente de bucătărie necesare pentru deschiderea unei afaceri în domeniul culinar

Pentru cei care au descoperit pasiunea gătitului și doresc să practice acest lucru într-un mod cât mai profesionist cu putință, instalarea unor echipamente de bucătărie le poate transforma hobby-ul într-o adevărată carieră! În această perioadă, afacerile culinare s-au dovedit a fi foarte profitabile, grație și sistemelor rapide de livrare, implementate în ultimii ani. Însă, pentru a vă bucura de succes, aveți nevoie de cele mai bune echipamente bucatarie, care să simplifice procesul de gătit și să asigure o experiență culinară deosebită.

- Advertisement -

La fel ca orice altă afacere, va fi nevoie de planificarea în amănunt a fiecărui detaliu. Alături de avizele și documentele aferente acestui tip de business, veți mai avea nevoie să luați în calcul și alte câteva aspecte importante. Fie că doriți să deschideți o mică firmă de catering, una de patiserie și decorațiuni pentru tort sau chiar o hamburgerie mobilă, veți avea nevoie de ceva mai mult decât o bucătărie tradițională!

Echipamentele de bucătărie

Cei care dețin deja o bucătărie profesională știu că, indiferent de mărimea acesteia, vor avea nevoie de echipamente specializate. Cum altfel ați putea găti 20 de porții concomitent? O bucătărie tradițională nu va putea face față acestui volum. De regulă, din seria de echipamente profesionale, va trebui să alegeți atât echipamente mari, precum cuptoare, grill-uri sau friteuze profesionale, dar și echipamente mici, cum ar fi blendere, mixere și tocătoare pentru fel și fel de ingrediente.
De asemenea, veți avea nevoie și de ustensile pentru gătit și preparare, ambalaje, farfurii și multe altele. Toate aceste echipamente de bucătărie trebuie să fie la un standard mai ridicat decât cele tradiționale, putând fi achiziționate de la un magazin cu experiență precum fresco.ro!

- Advertisement -

Depozitare

Acest considerent este crucial în orice bucătărie care dorește să obțină un profit! Fiecare ingredient trebuie păstrat în condiții optime, motiv pentru care veți necesita echipamentele de bucătărie adecvate. De la sisteme de refrigerare, până la cele pentru păstrarea preparatelor deja gătite până la preluarea comenzii, va trebui să faceți o listă în funcție de specificul afacerii (dar și al bucătăriei). Nu uitați nici de opțiunile de afișare, precum vitrinele calde, dacă doriți să vă deschideți un fast-food sau un bistro de tip cantină.

Curățenie

Păstrarea curățeniei într-o bucătărie profesională poate fi o treabă mult mai complexă. Pe lângă zecile de vase mari care necesită spălare, trebuie respectate atât procedurile de igienă și dezinfectare, precum și cele de siguranță la locul de muncă. Vă recomandăm folosirea unor echipamente profesionale care să facă față volumului ridicat, precum mașini de spălat vase și pahare, chiuvete duble sau triple etc.

Echipamente de siguranță

Alături de uniformele speciale ale bucătarilor sau preparatorilor, veți avea nevoie și de alte echipamente speciale, precum prize dedicate, cu siguranță (pentru friteuze, cuptoare electrice etc), alarmă cu declanșare pentru gaze, extinctoare etc. Toate acestea trebuie instalate corect, iar personalul va necesita un instructaj riguros în privința folosirii lor.
Deținerea unei afaceri în domeniul gastronomic poate fi atât profitabilă, cât și foarte distractivă. Însă, înainte de a da startul acestui tip de business, va trebui să aveți în vedere cele prezentate mai sus. Asigurați-vă că bucătăria dumneavoastră este echipată cu toate cele necesare pentru un flux mare de comenzi! Comandați cu încredere echipamente de bucătărie profesionale de la Fresco Expert!

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina