30.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovHalele din piețele „Dacia”,  „Bartolomeu” și „Tractorul” nu se închid

Halele din piețele „Dacia”,  „Bartolomeu” și „Tractorul” nu se închid

l „Vor fi eliminate închiderile cu policarbonat de pe două dintre laturi și va fi asigurată o bună ventilație, în aceste condiții nemaifiind necesară mutarea tarabelor în stradă“ a explicat aseară primarul Allen Coliban

- Advertisement -

În weekend, primarul Brașovului și Prefectul au făcut un plan pentru ca piețele să funcționeze conform normelor stabilite de Guvern, prin CNSU nr. 52/2020, și urma ca piețele „Dacia”,  „Bartolomeu” și „Tractorul” să-și închidă halele, iar comercianții să-și mute activitatea în standuri în aer liber. Aseară însă, după o nouă analiză, autoritățile locale au găsit o soluție mai productivă și pentru comercianți și pentru clienți. „Astăzi, împreună cu domnul Prefect Mihai Cătălin Văsii, am fost în piețele Dacia, Tractorul și Bartolomeu, pentru a găsi soluții de transformare a lor în spații conforme cu noile prevederi. Concluzia fost următoarea: păstrăm piețele deschise și comercianții la locul lor. Vor fi eliminate închiderile cu policarbonat de pe două dintre laturi și va fi asigurată o bună ventilație, în aceste condiții nemaifiind necesară mutarea tarabelor în stradă”, a declarat primarul Allen Coliban. 
În hala Hala Star, care se închide, erau doar producători, doi care vând brânzeturi și unul cu miere, iar ei vor avea la dispoziție tarabe în zona pieței exterioare. Singura piață care nu este afectată de schimbări sau amenajări este cea din Astra, unde comercianții își vând produsele în aer liber. De asemenea, având în vedere că halele de vânzare a produselor lactate din Piața Dacia, Piața Tractorul și Piața Bartolomeu sunt separate de piața agroalimentară, acestea rămân și ele deschise. De asemenea, toate magazinele cu acces din piețele acoperite, rămân deschise. În ceea ce privește Piața de Miercuri, Primăria Brașov a făcut precizarea că aceasta nu se încadrează în prevederile Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 52/2020, în baza căreia s-au trasat aceste măsuri pentru piețele locale, astfel că va rămâne deschisă.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii